News

Numerele de telefon destinate copiilor și părinților pentru afla informații despre tot ce înseamnă începerea școlii

04.09.2020 | 11:01
Numerele de telefon destinate copiilor și părinților pentru afla informații despre tot ce înseamnă începerea școlii
Există două numere de telefon la care elevii, studenții și părinți pot apela. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației și Cercetării a lansat numerele de telefon destinate copiilor și părinților pentru afla informații despre tot ce înseamnă începerea școlii.

Vorbim despre două linii Telverde, la care cei enumerați mai sus pot afla informații despre modalitate de debut a anului şcolar/universitar 2020-2021. Mai mult de atât, instituțiile de învățământ vor primi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene.

ADVERTISEMENT

Linia Telverde 0800.672.031 va fi pusă la dispoziţia elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ.

Unde trebuie să suni ca să vezi cum și când începi școala! Anunț oficial MEC

A doua linie Telverde, 0800.672.032, va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale.

ADVERTISEMENT

Scopul acesteia este ușor diferit – aici se va oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Ministerul precizează că ordonanţa reglementează modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Ne referim la cele care vor să aplice pentru achiziţia de tablete, pentru uz şcolar, cu acces la internet, precum şi pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line și achiziţia de echipamente de protecţie medicală, dezinfectanţi şi containere sanitare mobile, decontate prin fonduri europene.

ADVERTISEMENT

De remarcat că ambele linii telefonice sunt gratuite și vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

De asemenea, conform unui anunț oficial al MEC a mai fost lansat recent şi portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public.

Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri