News

Numerele de urgență din Franța au picat timp de 6 ore. Mai multe persoane au avut de suferit în urma defecțiunii

Liniile de urgență din Franța au picat după o avarie a unui operator de telecomunicații.
03.06.2021 | 22:29
Numerele de urgenta din Franta au picat timp de 6 ore Mai multe persoane au avut de suferit in urma defectiunii
ADVERTISEMENT

O avarie a operatorului de telecomunicații Orange a provocat o pană a numerelor de urgență din Franța. Timp de șase ore, serviciile de urgență din toată țara nu au putut fi folosite, relatează France Presse.

Gerald Darmanin a criticat pana produsă la operatorul de telecomunicaţii Orange. Ministrul francez de interne a calificat drept „disfuncţionalităţi grave şi inacceptabile” situațiile provocate de această avarie, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

O pană la echipamentele responsabile de direcţionarea apelurilor a împiedicat masiv accesul la numerele de urgenţă (15/17/18/112) şi la liniile fixe. Criza a avut loc miercuri între orele 18.00 şi 00:00. Este vorba de Serviciile de ambulanță, poliție sau pompieri au fost greu accesibile în toată Franţa.

Numerele de urgență din Franța au picat timp de 6 ore. O persoană a murit

Se pare că un om ar fi murit în vestul Franței, în Morbihan, din cauză că „nu a putut ajunge la serviciile de urgenţă la timp” în cursul incidentului.

ADVERTISEMENT

Aceasta suferea de o boală cardiovasculară, a declarat joi Gerald Darmanin. Alte două accidente cardiovasculare sunt cercetate la această oră.

 „Cert este că oamenii au mărturisit că au încercat să sune de mai multe ori şi că nu au reuşit să ajungă la operatori imediat”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Reţeaua „funcţionează de la miezul nopţii”, dar rămâne „sub supraveghere”, a declarat joi Orange, potrivit Agerpres.

„La ora 09.00 l-am convocat pe directorul general al Orange, care va veni să ne spună starea actuală a situaţiei”, a spus Darmanin într-o conferinţă de presă împreună cu secretarul de stat pentru sectorul digital, Cedric O.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății, Olivier Veran, a declarat că a fost vorba de câteva pene și a recomandat populației să folosească numerele locale ale serviciilor de urgență.

Compania Orange a transmis că a fost vorba despre un „incident tehnic la un router care a perturbat foarte mult apelurile VoIP [voice over internet protocol] în unele regiuni”.

O sursă citată de AFP susție că este exclus un atac cibernetic. Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat, joi, îngrijorarea în legătură cu vulnerabilitatea infrastructurii de urgență.

ADVERTISEMENT
Tags: