Sport

Numirea lui Dinu Todoran la FCSB ridică tot mai multe semne de îndoială: ”E credincios, dar nu-i suficient”

Refuzat de Marius Șumudică și Nicolae Dică, Gigi Becali l-a numit antrenor la FCSB pe Dinu Todoran, dar alegerea sa e privită cu mult scepticism.
24.05.2021 | 13:02
Numirea lui Dinu Todoran la FCSB ridica tot mai multe semne de indoiala E credincios dar nui suficient
ADVERTISEMENT

Inițial, Todoran trebuia să fie chemat să coordoneze Academia de Fotbal a ”roș-albaștrilor”, însă faptul că se afla la biserică, i-a oferit lui patronului de la FCSB o adevărată revelație și a decis să-l pună direct la echipa principală.

FANATIK a aflat că deși în acte va fi antrenor principal, Todoran nu este cel care va conduce echipa, ci Mihai Pintilii, cel care este antrenor secund încă din mandatul lui Anton Petrea, dar care nu este posesor de licență PRO.

ADVERTISEMENT

Alegerea lui Dinu Todoran ca antrenor al FCSB nu e privită cu ochi buni

Fostul antrenor al echipei Dinamo București, Gigi Mulțescu s-a arătat surprins de numirea lui Dinut Todoran la FCSB și crede că marele impediment al acestuia îl reprezintă lipsa de experiență.

”E o surpriză, el a antrenat două-trei echipe. Hazardat e puțin spus. Nu e un antrenor rău, probabil, sau incompetent, dar nu are experiență. A antrenat la Liga 3, satelitul lui Voluntari, și Slatina care a retrogradat.

ADVERTISEMENT

Domnul Becali probabil cunoaște foarte bine, e rudă cu domnul Pandele, de la Voluntari. Probabil au existat discuții despre felul lui de a fi. Am auzit că a zis că e cuminte, credincios, sunt calități astea, dar nu suficiente pentru a fi antrenor”, a declarat Mulțescu la emisiunea Digi Sport Matinal.

Marele defect al noului antrenor de la FCSB

Experienţa lui Todoran în antrenorat se reduce la nivel de juniori şi câteva partide de Liga 2 şi Liga 1. A pregătit formaţia U-19 a lui FC Voluntari şi a fost antrenor secund la prima echipă, cu un scurt interimat la prima echipă, când a prins 4 jocuri.

ADVERTISEMENT

Ca jucător, Todoran  a evoluat pe postul de mijlocaş central, iar primele cluburi importante din cariera lui au fost rivalele din Ploieşti, Petrolul şi Astra. A urmat Farul, iar de acolo a ajuns, contra sumei de 500 de mii de euro, la Unirea Urziceni, alături de care, cu Dan Petrescu antrenor şi Mihai Stoica la conducere, a câştigat titlul de campion al României, în 2009.

Fostul selecționer Mircea Rădulescu i-a fost mentor lui Dinu Todoran în perioada petrecută la FC Voluntari și spune că marele defect al noului antrenor de la FCSB este că vorbește foarte mult de pe margine în timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Dinu Todoran e dinamovist de mic

În schimb, fostul președinte de Liga Profesionistă de Fotbal, Dumitru Dragomir, l-a lăudat pe Dinu Todoran, despre care a spus că este un an trenor serios, dar este de părere că în continuare echipa va fi condusă de Gigi Becali.

Dinu Todoran este absolvent al Şcolii Federale de Antrenori, licenţă Pro, pe care a dobândit-o în decembrie 2020, în aceeaşi zi în care Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, selecţionerii României şi României U21, şi-au primit şi ei o calificare similară în urma examenelor.

Într-un interviu de acum doi ani, Dinu Todoran dezvăluia un detaliu care îi va înfuria pe fanii lui FCSB: e dinamovist şi ar fi vrut să joace pentru Rapid.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,12 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT