Sport

Numirea lui Elias Charalambous la FCSB, analizată de presa din Cipru: „Este interesant să-l vedem la frâiele unui club istoric”

Mutarea lui Elias Charalambous la FCSB a fost analizată de presa din Cipru. Jurnaliștii din țara natală a noului antrenor al roș-albaștrilor au avut doar cuvinte de laudă.
01.04.2023 | 10:24
Numirea lui Elias Charalambous la FCSB analizata de presa din Cipru Este interesant sal vedem la fraiele unui club istoric
Venirea lui Elias Charalambous la FCSB a stârnit interesul presei din Cipru. Sursă foto: captură Youtube - @FCSB TV.
ADVERTISEMENT

Elias Charalambous a fost alesul lui Gigi Becali pe postul de antrenor principal la FCSB după demisia lui Leo Strizu. Sosirea cipriotului în România a fost intens analizată de presa din țara natală a fostului jucător de la FC Vaslui. Jurnaliștii din Cipru consideră că Elias Charalambous a făcut un progres uriaș în momentul în care a ales să semneze cu vicecampioana României.

Numirea lui Elias Charalambous la FCSB, sub lupa presei din Cipru: „Un pas important pentru antrenorul cipriot”

Elias Charalambous a semnat cu FCSB un contract valabil până la finalul sezonului și va încasa lunar un salariu de 5.000 de euro. Antrenorul din Cipru va debuta pe banca roș-albaștrilor la meciul cu Sepsi, în etapa a doua din play-off-ul SuperLigii, luni, 3 martie, ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Deși este ironizat în România, presa din Cipru scrie despre un pas important făcut în carieră de Elias Charalambous. Jurnaliștii ciprioți consideră că venirea în România reprezintă o adevărată provocare pentru antrenor. „Mutare importantă pentru Elias Charalambous, care a fost anunțat ca antrenor la Steaua București (n.r. FCSB), echipa istorică a României.

Un pas important pentru antrenorul cipriot, care vrea să conducă Steaua spre succes. Pentru el este o adevărată provocare, dar și un pas important în carieră. Este interesant să vedem un antrenor cipriot la frâiele unui club istoric”, au notat jurnaliștii de la Meridiansports.com.

ADVERTISEMENT

Elias Charalambous va debuta la FCSB în meciul cu Sepsi

Elias Charalambous și-a început cariera de antrenor în Cipru, în postura de antrenor secund al echipei AEK Larnaca. Ulterior, fostul fotbalist care a jucat la FC Vaslui în perioada 2012-2013 a devenit antrenorul secund al echipei în tricoul căreia s-a retras din fotbalul profesionist.

Ulterior, antrenorul și-a mai trecut în CV echipele cipriote Ethnikos și Doxa Katokopia. Elias Charalambous era liber de contract din luna mai a anului 2022. Noul antrenor al FCSB va debuta pe banca tehnică în meciul cu Sepsi de la Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a condus deja prima ședință de pregătire a echipei roș-albastre care s-a desfășurat la Baza de la Berceni și cipriotul a putut fi observat implicându-se activ în metodele de antrenament ale jucătorilor. Totodată, la meciul cu Sepsi va expira și suspendarea primită de Mihai Pintilii. Cel care se ocupă, de fapt, de antrenamentele roș-albaștrilor a fost sancționat de Comisia de Disciplină a FRF.

Adrian Porumboiu, dezvăluiri despre Elias Charalambous: „A fost un fotbalist decent, bine educat”

În vârstă de 42 de ani, Elias Charalambous a îmbrăcat tricoul celor de la FC Vaslui în perioada 2012-2013. În tricoul moldovenilor, fostul fundaș central a marcat un singur gol. Adrian Porumboiu, fostul finanțator al clubului moldovean, a precizat că Elias Charalambous, deși nu a strălucit ca fotbalist, era un tip educat.

ADVERTISEMENT

“L-a adus Marius Şumudică. Om disciplinat în felul lui în câteva meciuri. Tot insista Şumudică în echipă cu el. Şi am intervenit delicat şi în locul lui a intrat Varela. Timpul a demonstrat că delicateţea mea a fost de bun augur. 

Şumudică a insistat mult. Eram în cantonament şi zici că a venit Franz Beckenbauer. Era fundaş central de picior stâng. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar a fost un om la locul lui. De ce să vorbesc aiurea? Fotbalistic am avut dreptate. Şi pe Gigi trebuie să îl înţelegi uneori. Din exterior vezi altfel capabilităţile unui jucător. Cu disputa dintre Varela şi Charalambous asta a fost. Dar a fost un fotbalist decent, bine educat. N-am ce să îi reproşez. 

L-am cunoscut puţin. La vremea aia, ce era acolo, ce să fie lider? Era greu să se impună ca lider acolo. Au fost jucători de mare mare valoare. Un fotbalist la locul lui, dar nu avea stofă de lider. Putea să o aibă, dar nu era îmbrăcat cu ea”, a declarat Adrian Porumboiu, la FANATIK SUPERLIGA.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,98 este cota pentru „prima repriză: egal” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT