News

Numiri neaşteptate în echipa lui Joe Biden. Cum au ajuns femeile pe poziţii cheie în tot mai multe ţări

24.11.2020 | 19:34
Numiri neasteptate in echipa lui Joe Biden Cum au ajuns femeile pe pozitii cheie in tot mai multe tari
ADVERTISEMENT

Femeile sunt din ce în ce mai căutate pentru a ocupa funcții importante în economia și politica marilor state ale lumii. Germania impune companiilor cotate la bursă să introducă femei în consiliile de administrație, în vreme ce președintele ales al SUA, Joe Biden a anunțat, printre membrii viitorului său cabinet, o femeie în fruntea Departamentul Trezoreriei, o femeie la conducerea serviciilor de informații, o femeie ambasador la ONU.

Și să nu uităm că al doilea om în stat din America este tot o femeie, vicepreședintele ales Kamala Harris.

ADVERTISEMENT

Alte cinci țări din UE – Belgia, Franța, Italia, Austria și Portugalia – au adoptat cote obligatorii de gen pentru consiliile de administrație ale marilor companii listate la bursă.

Cotă de femei obligatorie pentru companiile germane

Guvernul de coaliție din Germania a convenit asupra unei cote obligatorii de femei în consiliile de administrație ale companiilor cotate la bursă în ceea ce este considerat un moment de referință pentru cea mai mare economie din Europa.

ADVERTISEMENT

Companiile listate care au în consiliile de administrație mai mult de trei directori trebuie să numească cel puțin o femeie în aceste consilii, potrivit unei declarații făcută ministerul german pentru afaceri familiale, persoane în vârstă, femei și tineri, citată de CNN.

O decizie finală cu privire la noua măsură este așteptată săptămâna viitoare. “Punem capăt sălilor de consiliu fără femei din marile companii”, a declarat Franziska Giffey, care a descris decizia ca fiind un “progres istoric”.

ADVERTISEMENT

Grupurile de lobby în afaceri au respins decizia. Federația Industriilor Germane (BDI), care reprezintă 40 de grupuri comerciale, a declarat că susține eforturile de încurajare a numirii femeilor în funcții de conducere, dar a adăugat că o cotă fixă în consiliul de administrație este „o intervenție majoră în libertatea antreprenorială”.

Germania este în urma câtorva economii majore în ceea ce privește proporția de funcții executive deținute de femei. Potrivit Fundației Suedezo-Germane Allbright, organizație non-profit, femeile reprezintă doar 12,8% din consiliile de administrație ale celor mai mari 30 de companii listate la bursă din Germania.

ADVERTISEMENT

Prin comparație, femeile au fost angajate pentru 28,6% din funcțiile de conducere ale companiilor de top din Statele Unite, 24,9% în Suedia, 24,5% în Marea Britanie și 22,2% în Franța.

Niciuna dintre cele mai mari companii din Germania nu este condusă de femei, potrivit Fundației Allbright. Și se pare că țara regresează în ceea ce privește diversitatea de gen: numărul femeilor din consiliile de administrație ale companiilor listate a scăzut la 23 la începutul lunii septembrie de la 29 de un an mai devreme .

Cu toate acestea, cotele obligatorii din punct de vedere juridic ca instrument pentru realizarea egalității de gen sunt controversate. Oponenții susțin că ar putea duce la promovarea neloială a femeilor sau percepute ca fiind promovate pe nedrept.

În ultimele luni, femeile din mediul de afaceri, societatea civilă, mediul academic și artele s-au angajat într-o campanie coordonată pentru a promova legislația, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale și prin hashtagul #jetztreichts și #ichwill.

Germania a adoptat cote obligatorii pentru consiliile de supraveghere în 2015, cu efectul că femeile ocupă acum 36% din funcțiile de consiliu neexecutiv la companiile mari, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Gen. În cadrul sistemului de guvernanță corporativă al țării, consiliile de supraveghere supraveghează consiliile de administrație, dar nu iau decizii care implică operațiuni de zi cu zi.

Alte cinci țări din UE – Belgia, Franța, Italia, Austria și Portugalia – au adoptat cote obligatorii de gen pentru consiliile de administrație ale marilor companii listate.

„Impactul acestor cote este clar. În 2020, femeile reprezentau 37% din membrii consiliului de administrație ai celor mai mari companii listate din statele membre cu cote obligatorii, comparativ cu 25% în țările cu măsuri slabe sau care nu au luat nicio măsură la toate”, a declarat institutul european într-un raport recent.

Norvegia a fost prima țară din lume care a legiferat cotele de gen pentru consiliile corporative, cerând ca femeile să ocupe 40% din locurile de consiliu.

Femeile din viitorul guvern al lui Joe Biden

Prima femeie la conducerea Departamentului Trezoreriei. Prima femeie la conducerea serviciilor de informații. O femeie, ambasador la ONU.

Nominalizările istorice au venit luni, când Biden a anunțat că Avril Haines este alegerea sa pentru a fi următorul director al serviciilor de informații naționale. Janet Yellen este pregătită să conducă Departamentul Trezoreriei, iar Linda Thomas-Greenfield va fi ambasadorul SUA la Națiunile Unite.

Joe Biden a promis în timpul campaniei că administrația sa va „arăta ca America”. Aproape jumătate din echipa sa de tranziție este alcătuită din oameni de culoare și numără mai multe femei decât bărbați în rândurile sale.

Alegerea lui Biden pentru directorul serviciilor de informații naționale este Avril Haines, fost oficial de rang înalt al CIA și consilier adjunct pentru securitate națională, care va face istorie dacă va fi confirmată de Senat ca prima femeie în fruntea serviciilor de informații.

Janet Yellen este opțiunea pentru funcția de secretar al Trezoreriei. Yellen, care va fi prima femeie care va ocupa postul în cazul în care va fi confirmată de Senat, va fi însărcinată să conducă răspunsul economic al lui Biden la pandemia de coronavirus, care a făcut ravagii în economie și a făcut ca milioane de americani să-și piardă locul de muncă. De asemenea, i se va cere să îndeplinească promisiunea de campanie a fostului vicepreședinte de a restrânge disparitățile economice dintre bogați, clasa de mijloc și americanii săraci.

După o lungă carieră în mediul academic și diferite roluri la Rezerva Federală (banca națională a SUA), Yellen a fost nominalizată de președintele Barack Obama pentru a deveni președinte al Rezervei Federale – prima femeie care a deținut această funcție – într-un rol pe care l-a ocupat din 2014 până în 2018. Președintele Donald Trump a optat pentru a nu o nominalizat tot pe Yellen în primul său an de funcție, în schimb l-a nominalizat pe Jerome Powell pentru a ocupa funcția de top.

Linda Thomas-Greenfield va fi ambasadorul SUA la Națiunile Unite. Thomas-Greenfield este un oficial de carieră al serviciilor externe, care a fost printre primele victime ale epurării diplomaților profesioniști de către Donald Trump în 2017. A fost secretar asistent pentru Biroul Afacerilor Africane în timpul administrației Obama.
„Mama m-a învățat să conduc cu puterea de bunătate și compasiune pentru a face lumea un loc mai bun”, a scris pe Twitter Thomas-Greenfield după ce a fost anunțată nominalizarea sa. “Am purtat acea lecție cu mine de-a lungul carierei mele în Serviciul Exterior – și, dacă voi fi confirmată, voi face același lucru ca ambasador la Națiunile Unite”, a continuat ea.

Biden a anunțat, de asemenea, că poziția va fi ridicată la rang de cabinet, inversând decizia lui Trump de retrogradare a rolului.

ADVERTISEMENT
Tags: