Fotbal international

Nuno Pinto, fostul jucător al Astrei, s-a vindecat de cancer. “Bătălia a fost câştigată!” FOTO

09.03.2019 | 12:47
Nuno Pinto fostul jucator al Astrei sa vindecat de cancer Batalia a fost castigata FOTO

Nuno Pinto, fostul jucător al Astrei Giurgiu, a primit o veste excelentă din partea medicilor. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani care a fost diagnosticat în urmă cu trei luni cu cancer s-a vindecat, iar anunţul a fost făcut chiar de el pe contul său de Facebook.

Fostul jucător al Astrei Giurgiu, Nuno Pinto, s-a vindecat de cancer

Pe 17 decembrie 2018, Nuno Pinto a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele şi colegii de la Vitoria Setubal, printre ei s-a aflat şi Artur Jorge, fostul fundaş al FCSB-ului, iar acesta a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer. În cursul unui examen efectuat de departamentul medical al clubului din Portugalia s-a descoperit că are un limfom.

„Cu multă emoție și bucurie vă anunț că bătălia a fost câștigată. Am fost anunțat săptămâna asta, în urma examenului cu substanța de contrast, că limfomul a dispărut. Dar trebuie să continui tratamentul până la 13 iunie. Voi respecta acest protocol cu entuziasm. Vreau să-i mulțumesc soției mele pentru forța cu care m-a susținut și pentru că nu m-a lăsat să cad.Curând voi face din nou ceea ce iubesc cel mai mult, a scris Nuno Pinto pe Facebook.

Nuno Pinto în momentul în care a fost prezentat la Astra Giurgiu

Nuno Pinto a ajuns la Astra Giurgiu în 2014

Nuno Pinto are 32 de ani şi evoluează pe postul de fundaş stânga. Pe parcursul carierei, lusitanul a jucat pentru echipe precum SK Tavriya Simferopol, Boavista Porto, CD Trofense, Levski Sofia, CD Nacional, Astra Giurgiu şi Vitoria Setubal. În total, Nuno Pinto a bifat 292 de meciuri, a înscris 4 goluri şi a oferit 41 de pase decisive.

La Astra Giurgiu a ajuns în luna iulie a anului 2014, dar a fost folosit în doar 8 meciuri, După un an petrecut la gruparea din Liga 1 Betano, Nuno Rocha a fost transferat la Vitoria Setubal, acolo unde este coechipieri cu Artur Jorge.