News

Nuntă cu 200 de persoane, oprită de Poliție la hotelul lui Ștefan Mandachi. Reacția omului de afaceri

28.03.2021 | 10:55
Nunta cu 200 de persoane oprita de Politie la hotelul lui Stefan Mandachi Reactia omului de afaceri
ADVERTISEMENT

O nuntă la care participau circa 200 de persoane a fost oprită de Poliție, sâmbătă, la o sală de evenimente a unui hotel deținut de Ștefan Mandachi, cunoscut om de afaceri din Suceava. 

IPJ Suceava anunță, într-un comunicat de presă, că forțele de ordine din județ au identificat un eveniment privat în municipiul Suceava. Mai exact, o nuntă în toată regulă la care participau sute de persoane.

ADVERTISEMENT

Ajunși la hotelul omului de afaceri, cei de la Poliție i-au identificat pe toți cei care au participat la eveniment și au aplicat amenzi conform cu legislația din pandemie.

Nuntă cu 200 de persoane, oprită de Poliție la hotelul lui Ștefan Mandachi

În plină pandemie și cu restricții severe în toată țara, Poliția a oprit, sâmbătă seară, o nuntă la care participau aproximativ 200 de persoane, în municipiul Suceava, și a dat amenzi de 14.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Presa locală scrie că nunta era organizată în restaurantul hotelului deținut de omul de afaceri Ștefan Mandachi, cel care în martie 2019 a construit simbolic primul metru de autostradă din Moldova.

Autoritățile au considerat că omul de afaceri a încălcat legea organizând un eveniment privat și l-au sancționat cu amendă de 10.000 de lei, iar o altă sancțiune de 2.000 de lei i-a fost aplicată pentru alte nereguli privind regulile de distanțare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe participanții la eveniment, mirii au fost sancționați cu amendă de 2.000 de lei. Alte 154 de persoane care au participat la nuntă au fost sancționate contravențional cu avertismente, scrie site-ul ȘtiriSuceava.Net.

”În această seară la nivelul județului Suceava peste 200 de polițiști și jandarmi au acționat în sistem integrat împreună cu lucrători ISU și specialiști din cadrul DSP Suceava si ANSVSA Suceava in cadrul acțiunilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Acțiunile s-au concentrat pe zonele cu incidență ridicată de infectare dar și pe zonele cu aglomerări de persoane si în stațiunile turistice.

În cadrul acțiunilor au fost obținute date și informații cu privire la organizarea unui eveniment privat cu participarea a circa 200 persoane într-un restaurant de pe raza municipiului Suceava.
La fața locului au fost direcționate forțe de poliţie si jandarmerie, fiind identificate circa 150 de persoane care participau la o nuntă.

Evenimentul a fost oprit și au fost aplicate 154 de sancțiuni contraventionale cu avertisment, dar și pecuniare în valoare de 14.000 lei atât administratorului unității economice, cât și organizatorilor și participanților pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind interdicția de organizare a evenimentelor private”, a transmis IPJ Suceava.

Ștefan Mandachi se apără: ”Nu exista nici muzica, nici dans, nici mire, nici mireasă”

Imediat după ce presa din Suceava a anunțat știrea, omul de afaceri Ștefan Mandachi a reacționat pe contul personal de Facebook, acolo unde a explicat, punctual, ce s-a întâmplat în locația deținută în oraș.

Acesta spune că este nevinovat și că dacă se va dovedi că a fost încălcată legea în acest caz, va demite întreaga echipă de la hotelul unde a avut loc presupuse nuntă.

Despre această ”nuntă”, Mandachi spune că pur și simplu nu a existat, pentru că în hotelul său, sâmbătă seara, ”nu exista nici formație, nici muzică, nici DJ, niciun sunet, niciun dans, nici mire, nici mireasă”. Iată postarea integrală a omului de afaceri:

”Deoarece am citit pe net o știre care mă vizează (deși sunt complet nevinovat) țin să clarific pe scurt:

1. Dețin 70 restaurante. Nici să fiu SUPERMAN nu mă pot teleporta în toate în aceeași zi. Este logic că la un asemenea nivel să deleg managementul. De pildă, astăzi eram în drum spre Olanda.

2. Încă de acum 12 luni, am dat o DISPOZIȚIE SPECIALĂ, NENEGOCIABILĂ, ABSOLUTĂ: nu încălcați nicio prevedere legală anti-covid19 și așteptați AVIZUL ȘI SEMNĂTURA AVOCATULUI! Din pricina acestei reguli stricte, echipele mele au refuzat SUTE DE EVENIMENTE. SUTE, fără să stau la negociere cu vreun client. Răspunsul este clasic: în toate saloanelele companiei nu se organizează evenimente! PUNCT.

3. Întrucât toate afacerile mele au fost afectate masiv din pricina Covid19, de la începutul pandemiei și până la prezenta postare am făcut toate demersurile care m-am transformat într-un susținător înrăit al tuturor formelor de luptă împotriva Covid19. Pe hotelurile și restaurantele mele scrie clar: NU INTRI FĂRĂ MASCĂ și fără respectarea draconică a tuturor măsurilor de protecție! Ba chiar oferim și premii salariaților care respectă măsurile anti-covid.

4. Ce măsuri iau dacă se încalcă regula? Foarte simplu, CA ȘI ÎN CAZUL DE FAȚĂ: dacă se demonstrează că au încălcat legea, VA FI DEMISĂ ÎNTREAGA ECHIPĂ FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE. Așa că răspunsul meu este limpede și nu voi accepta nicio scuză, pretext sau explicație injustă: vor fi demiși toți cei responsabili: vâzări, management, operațional, juridic.

5. Hotelul are 3 restaurante, care trebuiesc ținute deschise conform legii pentru a putea servi clienții. Așa cum au constatat și organele de control, restaurantul era ocupat la 26%, cu respecterarea distanțelor legale. Când voi ajunge la Suceava, pot pune la dispoziția tuturor imaginile, întrucât sunt în spațiu public. Din imagini veți putea observa singuri, cu ușurință că: nu exista nici formație, nici muzică, nici DJ, niciun sunet, niciun dans, nici mire, nici mireasă și se pot vedea respectarea cu sfințenie a tuturor măsurilor de distanțare.

6. Totuși, mi se pare incorect să arunci o știre neverificată care poate să facă rău în mod gratuit”, a scris acesta pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: