News

Nuntă cu forța la Buzău. 6 persoane, reținute după ce au luat o fată de 14 ani de pe stradă pentru a o căsători

Nuntă cu forța la Buzău. Patru bărbați și două femei au fost reținute după ce au luat de pe stradă o fată de 14 ani pentru a o căsători.
23.08.2021 | 20:55
Nunta cu forta la Buzau 6 persoane retinute dupa ce au luat o fata de 14 ani de pe strada pentru a o casatori
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au fost sesizați în legătură cu dispariția fetei duminică, 22 august. Minora de 14 a fost băgată cu forța într-un autoturism, fiind surprinsă în timp ce se deplasa la un magazin din apropierea casei în care locuia.

Potrivit informațiilor transmise de oamenii legii, din cercetări a reieșit că în mașina respectivă se aflau trei persoane. Minora a fost dusă într-un apartament din Râmnicu Sărat.

ADVERTISEMENT

Nuntă cu forța la Buzău. 6 persoane, reținute după ce au luat o fată de 14 ani de pe stradă pentru a o căsători

IPJ Buzău a precizat că răpirea a fost orchestrată de familia unui tânăr de 19 ani. Acesta voia să se însoare cu minora.

După alertarea oamenilor legii, forțe însemnate au plecat în căutarea fetei: „toate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale”.

ADVERTISEMENT

„Sub coordonarea conducerii IPJ Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări”, au transmis oamenii legii.

Minora a fost găsită a doua zi. Răpitorii au decis să revină la Buzău când au auzit amploarea operațiunii desfășutate pentru a da de urma fetei.

ADVERTISEMENT

Tânăra nu prezenta leziuni vizibile, dar a fost preluată de un echipaj medical, pentru o evaluare de specialitate. Toate cele șase persoane implicate, cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore. Acestea sunt acuzate de lipsire de libertate în mod ilegal.

S-au cunoscut la o petrecere

Potrivit unor surse ale publicației Știri de Buzău, tânărul de 19 ani ar fi văzut-o pe fată la o petrecere. Acesta a dezvoltat o adevărată obsesie pentru ea.

ADVERTISEMENT

Băiatul și-ar fi mobilizat rudele pentru a o lua cu forța pe minoră. Ulterior, ea a fost dusă într-un apartament din Râmnicu Sărat, unde a fost ținută o zi întreagă.

După ce au conștientizat gravitatea faptei și au aflat că forțe importate se află pe urmele lor, răpitorii au decis să se întoarcă la Buzău. Acolo au fost reținuți de polițiști.

„Persoanele reţinute urmează a fi prezentate parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive. Activitățile operative au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române,” au mai transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT
Tags: