News

Nunta fiicei lui Mircea Geoană, programată după summitul NATO de la Vilnius. Cum va ”merge darul” la evenimentul de la Veneția

Mircea Geoană va fi socru mic la nunta pe care fiica lui o va avea, anul viitor, cu logodnicul american. FANATIK a aflat toate detaliile.
19.11.2022 | 18:02
Nunta fiicei lui Mircea Geoana programata dupa summitul NATO de la Vilnius Cum va merge darul la evenimentul de la Venetia
Mircea Geoană va fi la Veneția în august 2023, la nunta fiicei sale cu Garrett Cayton / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Fanatik, Instagram
ADVERTISEMENT

Fiica lui Mircea Geoană și-a stabilit data nunții cu americanul Garrett Cayton, evenimentul urmând să aibă loc la un an după evenimentul de logodnă care s-a desfășurat la începutul lunii august, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Nunta fiicei lui Geoană, organizată după ”tradiția” americană

În mijlocul unor tensiuni fără precedent cauzate de războiul din Ucraina, Mircea Geoană va trebui să uite de problemele pe care le are în calitate de secretar general adjunct al NATO, pentru a fi alături de familie în cea mai importantă zi din viața fiicei sale, Ana-Maria.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat data pe care fiica lui Mircea Geoană a ales-o pentru nunta cu Garrett. Aceasta va avea loc duminică, 27 august 2023, la un hotel din Veneția, iar de organizare se va ocupa familia mirelui.

Petrecerea de nuntă nu va fi una cu dar, așa cum se întâmplă de obicei în România, ci va respecta tradiția americană, conform căreia invitații vor putea achiziționa diverse obiecte dintr-o listă care va fi pusă la dispoziție de către cei doi miri.

ADVERTISEMENT

Data evenimentului aleasă în funcție de summitul NATO de la Vilnius

Data nu este aleasă întâmplător și a fost stabilită pentru a respecta agenda încărcată a lui Mircea Geoană. Practic, nunta va avea loc la o lună și jumătate după summitul NATO de la Vilnius, care vse va desfășura pe 11 și 12 iulie 2023.

Summitul NATO este cel mai important eveniment anual din agenda alianței și reunește toți șefii de stat și de guvern din țările membre. Potrivit anunțului secretarului general Jens Stoltenberg, 32 de state își vor trimite reprezentanții la acest summit, după ratificarea protocoalelor suedez și finlandez de către parlamentele naționale.

ADVERTISEMENT

Locația nunții fiicei lui Geoană a fost alesă în așa fel încât să fie accesibil atât invitaților din SUA și din România. ”Am ales Veneția pentru că Italia este un loc special în inima noastră. A fost primul loc în care am mers într-o vacanță cu ambele familii. După logodna de acasă, am vrut să găsim un loc frumos și accesibil pentru invitații noștri din America, România și restul Europei”, a declarat Ana Maria Geoană, pentru okmagazine.ro.

Ana Geoană locuiește la Los Angeles

În prezent, Ana Maria și logodnicul ei locuiesc în Statele Unite, la Los Angeles, acolo unde fiica lui Mircea Geoană are o afacere în domeniul sănătății. Cei doi au declarat că vor veni destul de des în România, însă doar în vacanță.

ADVERTISEMENT

Garret Cayton și Ana Geoană au o relație de mai bine de cinci ani, ei fiind foști colegi de facultate. Tânărul provine dintr-o familie înstărită, fiind nepotul unui milionar de origine poloneză, pe nume Jona Goldrich.

Pe 1 martie 2022, Garrett a cerut-o în căsătorie pe fiica lui Mircea Geoană, iar aceasta a acceptat. ”A spus da celui mai bun bărbat”, a postat Mihaela Geoană, soția secretarului general adjunct al NATO, la puțin timp după ce fiica ei a anunțat că va deveni mireasă.

Mandatul lui Mircea Geoană la NATO, prelungit cu încă un an

Mircea Geoană a devenit secretar general adjunct al NATO pe 16 octombrie 2019, pentru o perioadă de doi ani. Recent, Jens Stoltenberg a decis să-i prelungească mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023. Geoană este primul lider din Europa Centrală și de Est care ocupă o funcție atât de înaltă în cadrul alianței.

Mihaela și Mircea Geoană mai au un băiat, Alexandru, care a studiat afacerile în Statele Unite, însă a revenit în România și a devenit asociat la un cunoscut fond de investiții cu sediul în București.

ADVERTISEMENT