News

Nuntă luată cu asalt de poliţişti, în Prahova. Câţi invitaţi se adunaseră la petrecere

26.10.2020 | 13:02
Nunta luata cu asalt de politisti in Prahova Cati invitati se adunasera la petrecere
ADVERTISEMENT

Deși nunțile și botezurile sunt interzise în această perioadă ca urmare a răspândirii agresive a virusului SARS-COV-2 pe teritoriul țării noastre, populația se încăpățânează în continuare să încalce regulile. Așa se face că polițiștii descoperă aproape în fiecare weekend evenimente organizate ilegal.

Un exemplu extrem de grăitor vine din comuna prahoveană Târgșoru Vechi, unde avea loc o nuntă cu peste 150 de invitați care se distrau pe cinste, fără să le pese că își pun viețile în pericol, iar distanțarea fizică și masca de protecție ieșeau complet din discuție.

ADVERTISEMENT

În urma intervenției oamenilor legii, persoanele care luau parte la eveniment au părăsit locația. În ceea ce îi privește pe organizatori, aceștia au primit amenzi în cuantum de 80.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei.

Nuntă ilegală în Prahova. Peste 150 de persoane luau parte la eveniment

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au stabilit că în incinta locaţiei avea loc o nuntă, într-un salon timp cort, la care participau aproximativ 150 de persoane.

ADVERTISEMENT

Forţele de ordine au întrerupt evenimentul, iar persoanele indentificate s-au conformat indicaţiilor transmise de poliţişti şi au părăsit locaţia.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional organizatorul evenimentului pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă în valoare de 8.000 de lei”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Nici orădenii nu se lasă mai prejos. Nuntă cu peste 350 de invitați în plină pandemie

Un eveniment cu adevărat grandios a avut loc, însă, în prima jumătate a lunii octombrie, când sala Opera din Oradea a fost martoră la unirea destinelor unui cuplu de îndrăgostiți alături de alți 356 de invitați care au uitat complet atât de masca de protecție, cât și de distanțarea fizică.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4160/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale.

Aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

ADVERTISEMENT
Tags: