Life

Nunta lui George Simion a rupt audiențele TV. Dan Negru știe de ce: ”Un amănunt pe care nimeni nu-l spune”

Nunta lui George Simion s-a încheiat, dar încă generează interes deși au trecut aproape 20 de ore de la finalul ei. Printre altele, la această situație au contribuit și televiziunile care au transmis de la fața locului.
28.08.2022 | 19:39
Nunta lui George Simion a rupt audientele TV Dan Negru stie de ce Un amanunt pe care nimeni nul spune
Nunta lui George Simion, o premieră și pentru televiziunile din România. Foto: facebook.com/george.simion.unire - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Dan Negru, unul dintre cei mai experimentați oameni de televiziune din România, a explicat de ce nunta lui George Simion a fost garanția succesului pentru un anumit post.

Nunta lui George Simion, evenimentul anului

Este vorba despre România TV, televiziunea care a transmis evenimentul de-a lungul zilei de sâmbătă. Realizatorul de emisiuni angajat de Kanal D în acest an a explicat de ce acest post a dat lovitura cu nunta din comuna Măciuca.

ADVERTISEMENT

Nunțile și înmormântările sunt rețete sigure pentru televiziunile din toată lumea. Nu noi am inventat rețeta! Prințul Harry și Megan au adunat peste 2 miliarde de telespectatori și nunta lor a fost preluată de 188 de țări.

(…) Uimitor nu e că o nuntă a plasat ieri televiziunea care a transmis-o pe prima poziție în audiențe!  Uimitor e că respectiva televiziune, România TV, a reușit să adune cei mai multi telespectatori în fața LCD-urilor și a plasmelor chiar dacă NU emite HD.

ADVERTISEMENT

Este un amănunt pe care nimeni nu-l spune”, a scris Dan Negru pe Facebook. România TV a dat lovitura audiențe pentru că a decis să transmită detaliat nunta lui George Simion. Șefii postului și-au concentrat atenția pe acest eveniment și alegerea a fost foarte inspirară.

Vârstnicii au fost foarte interesați de nuntă

După media pe toată ziua, România TV a fost cel mai urmărit post, în ţară şi la oraşe, conform paginademedia.ro. Astfel, dintre cei 390.000 de telespectatori de la România TV, aproape 40% (n.r. – 150.000) au avut peste 70 de ani.

ADVERTISEMENT

În același context, 130.000 au fost telespectatori din categoria 55-69 de ani. La un calcul simplu se poate observa că aproape trei sferturi (n.r. – 72%) din publicul care a urmărit nunta lui George Simion pe România TV a avut peste 55 de ani.

Concluzia? Dacă publicul tânăr a preferat să urmărească programele PRO TV și ale celor de la Antena 1, publicul în vârstă s-a simțit atras de nunta din comuna Măciuca.

ADVERTISEMENT

De-a lungul zilei de sâmbătă, România TV a fost urmărită la nivelul întregii ţări, în fiecare minut, de 390.000 de telespectatori. Practic, s-a luptat cu PRO TV pentru locul 1 și a câștigat duelul la limită, cu doar o mie de telespectatori în plus. Mai departe, puteți afla și ce nu s-a văzut la nunta lui George Simion.

ADVERTISEMENT