Life

Nunta lui George Simion, aur pentru birtașii din Măciuca: ”Le e o sete…”

Nunta lui George Simion cu Ilinca a fost o adevărată oportunitate de aur de afaceri pentru birtașii din Măciuca, asaltați de nuntașii însetați ai politicianului.
28.08.2022 | 12:59
Nunta lui George Simion aur pentru birtasii din Maciuca Le e o sete
Nunta lui George Simion cu Ilica a fost o adevărată mană cerească pentru birtașii din Măciuca / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

La nunta lui George Simion și a Ilincăi Valentina nu a lipsit nimic. Nici apa, nici mâncarea și, mai important, nici berea sau vinul, mai ales sub formă de șpriț, de vară, desigur. Doar că, spre deosebire de alte nunți, la cea a liderului AUR, petrecăreții nu prea au putut da dedicații – a fost apanajul exclusiv al proaspetei familii Simion – motiv că buzunarele erau pline de ”mărunțiș”. Și, în ciuda apelurilor repetate la donații pentru spitalul AUR, lumea nu s-a prea înghesuit să doneze pentru un concept atât de vag. În schimb, au reintrodus bani grei în economia Măciucăi, la birtuțurile din preajmă.

Birtașii din Măciuca, depășiți de cerere: ”Nunta a fost aur pentru noi”

La doi pași de locul unde avea loc nunta, sărbătorea câmpenească, trona un băruleț. ”Avem și prăjituri, și pizza”, ne spune barmanița agitată nevoie mare. ”Sunt olteancă”, își justifică felul repezit de a vorbi și ne zâmbește încercând să compenseze tonul.

ADVERTISEMENT

Trebuie însă să recunoaștem că avea toate motivele să fie agitată. La prețuri de 5, maximum 7 lei o bere, femeia nu își mai vedea capul de treabă și mai suduia și frigiderele că nu răceau licorile destul de rece. ”Avem stocuri serioase, nu rămânem fără bere, dar abia apucă să se răcească”, ne spune ea. Cât formulează fraza, vinde 5. ”Nunta a fost aur pentru noi”, precizează femeia, zâmbind fericită de jocul de cuvinte făcut.

Terasa plină, la interior plin. Oamenii stau și în picioare în timp ce se răcoresc cu câte o bere. Dar nu doar asta se vinde. Lângă noi, un bărbat solid, cu nelipsita brățară de Untold de Măciuca, servește Red Bull cu coniac. Și puțină gheață, că e cald. ”Sunt la a treia tură”, ne spune bărbatul. Are un ton care pare să îl indice ca lider printr-o organizație AUR.

ADVERTISEMENT

De altfel, este și înconjurat de alți membrii și simpatizanți și, cu voce de stentor explică doct ce înseamnă disciplina de partid. ”Dacă ești simpatizant, nu membru, spui ce vrei, e treaba ta, nu ești obligat să faci nimic. Dacă ești membru și nu te supui, că e disciplină de partid, zbori. Te întorci dacă vrei, dar asculți”, tună el în timp ce mai servește, cu delicatețe, din paharul în care își preparase bomba de energizant cu coniac (în fapt o băutură spirtoasă cu aromă de coniac).

Discuțiile la bere, lecție de anatomie și politică

Birtul de lângă locul de desfășurare al nunții lui George Simion a fost plin ochi de la prima oră a dimineții. Cum berile curgeau în valuri, sticlele de vin se desfăceau una după alta, discuțiile, având în vedere evenimentul, nu au ocolit subiectul politicii.

ADVERTISEMENT

Și ce e mai savuros decât politica de birt? Discuțiile despre cum va câștiga AUR alegerile, ce strategie trebuie să facă George Simion ca să câștige, cum trebuie să îi zdrobească mirele pe rivali au fost de-a dreptul comune printre meseni. Și dacă se cunoșteau, și dacă nu. Era ca un team-building pentru membrii AUR.

Ba chiar, dacă se asculta cu atenție, puteai învăța și puțină anatomie. Cuvintele care desemnează diverse organe ale corpului, de cele mai multe ori din partea masculină, erau folosite mai tot timpul în asociere cu alte partide. Și, desigur, voiau să sugereze că după ce vor pune mâna pe putere, cei de la AUR le vor explica cum se face politică.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, se eliberează o masă. 1 minut pentru că se reped niște tineri acolo. Aveau și un copilaș cu ei, așa că lumea i-a lăsat imediat să se așeze, să nu ”stea la coadă” pentru masă. Băiețelul, purtând scutece, părea să se simtă în largul lui și se plimba, sprijinit de tată, printre sticlele de pe masă. Adorabil…

Între timp, o chelneriță, deja disperată, remarcă cu umor că e cam cald afară. ”Le e o sete… Zici că sunt 40 de grade și vin de la câmp”, spune ea. Păi, îi explicăm noi, chiar de la câmp vin, că nunta e serbare câmpenească. Nu pare să aprecieze gluma, și mai înșfacă două sticle goale să le repeadă în ladă.

Restaurantele din Măciuca, comenzi speciale

Dacă la băruleț și la magazinul de lângă frigiderele duduie, iar clienții sunt nenumărați, la restaurantul de vizavi, o tavernă cu nume de copac, e alt timp de agitație. Tot cu bere și vin, dar apar și sucurile, cafeaua… E altă lume, sunt mai ”șefi”.

Acolo era așteptat și George Simion. Se vedea cu liderii AUR pentru discuții tainice, așa că bodyguarzii puși să păzească nu lăsau pe nimeni să intre în restaurant. Se putea însă la bărulețul de lângă, acolo unde se juca și biliard, dar tot era plin de băieți, voluntari, de la AUR.

”Nu intră nimeni aici, e cu listă”, spune pe un ton nu tocmai amabil cerberul de la intrare. Nu insistăm, pare genul de om care poate împiedica metroul să mai plece din stație… Apare Simion, de mână cu Ilinca, iar mesenii se ridică toți în picioare, oricât de confuzi ar mai fii vreunii.

”Casă de piatră”, ”Sus România”, ”Trăiască”, sunt vorbele care se amestecă în timp ce, ca un adevărat lider, fiu al poporului, George Simion le zâmbește, mulțumește și intră în restaurant unde a așteptat de șefime. Au ceva de discutat, politica, se știe, nu așteaptă și nu ține cont de nunți, botezuri și alte cumetrii…

ADVERTISEMENT