News

Nunta lui George Simion, desființată de Diana Șoșoacă. Liderul AUR e făcut ”cerșetor”: ”Dezgustător și lamentabil”

Nunta lui George Simion este evenimentul anului pentru votanții AUR, însă senatorul Diana Șoșoacă l-a desființat pe actualul lider AUR pentru modul în care a ”cerșit” alimente pentru nuntă.
27.08.2022 | 10:04
Nunta lui George Simion desfiintata de Diana Sosoaca Liderul AUR e facut cersetor Dezgustator si lamentabil
Nunta lui George Simion., desființată de Șoșoacă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion are parte în aceste zile de o nuntă publică, cu zeci de mii de oameni, eveniment care poate fi catalogat oricum, de la bizar, la ”dezgustător”, așa cum a numit-o inclusiv senatorul Diana Șoșoacă.

George Simion, desființat de Diana Șoșoacă

Șoșoacă, un personaj controversat care spune lucrurilor pe nume, l-a desființat pe George Simion pentru modul în care a ”cerșit” alimentele pentru nunta sa. În localitatea Măciuca vor veni mii de oameni la nuntă, însă meniul va fi bazat pe donații ”cerșite” de Simion de la cine a putut, inclusiv Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

“Să ajungi să cerșești ca să-ți face propria nuntă mi se pare dezgustător și lamentabil. Cred că în România sunt atâția zeci de mii, sute de mii de oameni care nu au salariul lui de parlamentar. Ai 10.000 de euro în buzunar și tu nu ești în stare să cumperi 2 tone de brânză? Pe bune?

Trebuie să ți le dea Gigi Becali? A apărut o listă, de unde să ia roșii, ardei? Băi, nu ți-e rușine? Este mizerabil să faci așa ceva! Nu știi unde sunt târgurile de legume? În Vâlcea, pe la Măciuca, sunt o groază de oameni care îți pot vinde. Chiar trebuie să faci mizeria asta”, a răbufnit Șoșoacă, într-un interviu acordat Adrianei Bahmuțeanu.

ADVERTISEMENT

G4Media a prezentat o analiză prin care arată asemănările izbitoare dintre nunta lui George Simion și nunta liderului legionar Zelea Codreanu.

Corneliu Zelea Codreanu a făcut o nuntă asemănătoare, o nuntă imensă la care au participat nu doar membrii Mișcării Legionare, ci foarte mulți țărani din Basarabia, atunci aparținea României, din Transilvania, într-o mișcare naționalistă, nunta fiind doar un pretext pentru ca foarte mulți dintre membrii și simpatizanții Mișcării Legionare să-l întâlnească pe Corneliu Zelea Codreanu, care și-a construit o formă de zeificare, de transformare din zeu, lucru care mai târziu, după ce a fost asasinat a fost pentru mulți transformat într-un ritual.

ADVERTISEMENT

Modelul pe care ni-l propune George Simion nu este nou, are puternice valențe și rădăcini în comportamentul legionar pe care cei de la AUR îl tot neagă deși este foarte evident.

În al doilea rând, la fel ca și în cazul anterior, numele miresei nici nu este foarte important, nu mireasa este, așa cum se întâmplă într-o nuntă tradițional românească, eroul principal, ci legătura dintre mire și poporul român, transformat într-un fel de martori la această uniune simbolică dintre conducător și poporul din care face parte”, a explicat politologul Andrei Țăranu.

ADVERTISEMENT

George Simion nu își asumă, însă, acest scenariu, și a oferit următoarea replică pe Facebook:

“Specialiștii G4Media au identificat mai multe similitudini între nunta mea și a lui Zelea Codreanu. Cea mai importantă: are loc între un bărbat și o femeie. Tupeul unor așa ziși jurnaliști de a însăila povesti prin care să fim portretizati extremiști depășește orice imaginație: orice spui e răstălmăcit iar titlurile lor sunt partidul extremist AUR”.

ADVERTISEMENT