News

Nuntă la spital. O româncă din Italia și-a îndeplinit visul de a fi mireasă chiar înainte de a muri

O româncă din Italia și-a îndeplinit visul de a fi mireasă chiar înainte de a muri. Bolnavă de cancer, Alexandra Turtoi și-a dorit să se căsătorească cu iubitul ei, așa că nunta a avut loc la spital
03.12.2021 | 11:32
Nunta la spital O romanca din Italia sia indeplinit visul de a fi mireasa chiar inainte de a muri
O româncă bolnavă de cancer s-a căsătorit cu iubitul ei la spital, chiar înainte să moară. sursa foto: gandul.ro
ADVERTISEMENT

Boala secolului al XXI-lea face din ce în ce mai multe victime. Printre ele, se numără și Alexandra Turtoi, o româncă din Italia care și-a îndeplinit visul de a fi mireasă chiar înainte de a muri. Fiind internată, aceasta a decis să facă nunta la spital.

Nuntă la spital. Mireasă chiar înainte de a muri

Zeci de mii de români mor anual de cancer, arată statisticile. Situația este dramatică în România. Cazurile de cancer aproape s-au dublat într-un an. Nici în străinătate lucrurile nu sunt prea roz. Oamenii se îmbolnăvesc pe capete și diagnosticul este, de multe ori, același: cancer.

ADVERTISEMENT

Alexandra Turtoi se numără printre aceștia. Este vorba despre o româncă în vârstă de doar 31 de ani, care era stabilită de mai mulți ani în Italia. Cu opt ani în urmă a primit vestea care avea să-i schimbe viața radical, dar nu în modul pe care și l-ar fi dorit.

Ultima dorință pe care Alexandra a avut-o înainte de a muri a fost să se căsătorească cu Marco Bernardi, iubirea vieții ei și tatăl fetiței pe care cei doi o aveau.

ADVERTISEMENT

Ceremonia a avut loc la secția de oncologie a spitalului Carle. În cel mai scurt timp, familia și prietenii au organizat pentru Alexandra acea nuntă din povești la care visa încă din copilărie. Nunta a avut toate elementele specifice, de la rochie și verighete până la ceremonia civilă.

“Era strălucitoare, fericită, o splendoare. Toată lumea a plâns la această nuntă”, povestesc apropiații Alexandrei, citați de ziarul La Stampa.

ADVERTISEMENT

Alexandra, originară din Galați

Alexandra Turtoi s-a născut la Galați, unde a stat până la vârsta de 18 ani. După majorat, a decis să emigreze din România. Aceasta a plecat la Ancona să își caute de muncă. La sfârșitul anului 2012 și-a întâlnit marea iubire. Între Alexandra Turtoi și Marco Bernardi a fost dragoste la prima vedere.

În primăvara anului 2013, Alexandra a primit diagnosticul crunt, că are cancer. Vestea i-a dat toată lumea peste cap. În loc să se bucure de viață ca orice om, Alexandra a fost nevoită să facă drumuri interminabile între casă și spital.

ADVERTISEMENT

A început repede tratamentul necesar pentru a distruge celulele canceroase. De asemenea, pe lângă tratament a suferit și o operație. A primit apoi o veste bună, aceea că s-a vindecat de cancer.

Fericirea nu avea însă să țină prea mult. După cinci ani, cancerul a reapărut. Apoi s-a vindecat din nou și, la fel, după puțin timp, boala și-a făcut din nou simțită prezența. În luna iulie a acestui an, starea tinerei a început să se înrăutățească din ce în ce mai mult. Medicii i-au dat vestea tristă, că nu mai există nicio speranță pentru ea.

Cancerul a mai făcut o victimă

Alexandra Turtoi a trecut în lumea celor drepți la sfârșitul săptămânii trecute. A lăsat în urmă o familie îndurerată, iar fetița ei a rămas fără mamă la vârsta fragedă de trei ani. Înmormântarea Alexandrei a avut loc marți, 30 noiembrie, în Cuneo.

Depistarea timpurie și tratamentul corect al cancerului sunt esențiale pentru creșterea ratei de supraviețuire și a calității vieții. Atunci când boala este descoperită la timp, șansa de supraviețuire crește cu 90%, arată datele Ministerului Sănătății.

Din ultimele cercetări, ar fi fost descoperit un nou tratament revoluţionar pentru cancer care ar distruge tumorile maligne. Medicii spun însă că este nevoie de mai multe teste pentru a confirma că tehnica este sigură și că este un mijloc rapid de tratare a cancerului în stadiu incipient.

 

 

ADVERTISEMENT