News

Nunțile și botezurile, interzise total de luni. Ministrul Sănătății, anunț despre noile restricții impuse și certificatul verde

Cseke Attila a anunțat care vor fi noile restricții impuse de luni.
22.10.2021 | 07:49
Nuntile si botezurile interzise total de luni Ministrul Sanatatii anunt despre noile restrictii impuse si certificatul verde
ADVERTISEMENT

Având în vedere numărul mare de infectări cu Covid-19, autoritățile au decis că este nevoie să fie impuse noi restricții în țara noastră.

Cseke Attila, anunț despre noile restricții impuse și certificatul verde

Inclusiv ministrul interimar al Sănătății a vorbit despre acest subiect și a explicat care sunt măsurile ce vor fi luate și aplicate de luni.

ADVERTISEMENT

Acesta a transmis că toate evenimentele private vor fi total interzise, indiferent de incidență, la nivel național, începând de luni. Nici măcar persoanele vaccinate nu vor fi exceptate de la această măsură.

Conform ministrului, până acum nu am fost în stare să controlăm aceste evenimente, și tocmai de aceea ele vor fi interzise complet.

ADVERTISEMENT

”Pe partea de evenimente private – nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură.

Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”, a declarat ministrul, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Ce alte măsuri vor lua autoritățile, conform ministrului Cseke Attila

Totodată, alte restricții impuse începând de luni vor face referire la certificatul verde. Astfel, va fi nevoie de acest document în toate instituțiile.

Excepție de la această regulă fac magazinele alimentare și farmaciile, așa cum se anunțase deja anterior.

ADVERTISEMENT

”În afară de magazinele alimentare, de farmacii (…) în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală.

Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi – pentru cei care sunt vizitatori”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

O altă măsură este cea a carantinei de noapte, dar măsură se aplică doar pentru persoanele care nu sunt imunizate împotriva Covid-19. Ministrul anunța că inclusiv cei cu certificat verde pot circula noaptea.

”Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi. Noaptea excepţiile se vor referi la cei care sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi – au certificat verde.

Cei care nu au acest certificat dar se duc / se întorc de la un loc de muncă, dacă este o urgenţă medicală – cam acestea sunt excepţiile posibile”, a mai precizat acesta.

Vineri, de la ora 13:00, are loc ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care se vor decide noile restricții.

ADVERTISEMENT