Life

Nutriționistul Mihaela Bilic, despre cât de periculoasă poate fi banala salată verde: „Ne blochează rezultatele la dietă”

30.07.2020 | 17:25
Nutritionistul Mihaela Bilic despre cat de periculoasa poate fi banala salata verde Ne blocheaza rezultatele la dieta
Mihaela Bilic, sfaturi de nutriție. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu sfaturi esențiale pentru persoanele care se luptă cu kilogramele în plus. Acesta susține că salata verde poate fi periculoasă  în anumite circumstanțe.

Mihaela Bilic, despre pericolul din salată

De fapt, nu neapărat salata, ci ingredientele cu care este consumată ne pot păcăli. Bilic spune că ar fi ideal să consumăm salata verde cât mai crud posibil, adică fără un adaos prea mare de ulei sau alte sosuri care îngrașă.

ADVERTISEMENT

„Fiecare lingură de ulei înseamnă 100 de calorii”, avertizează Mihaela Bilic.

Multe persoane au tendința de a pune ulei din sticlă într-o salată, lucru care este greșit. Senzația este că punem puțin ulei, însă dacă ar fi să stoarcem cu adevărat salatele, am observa motivul real pentru care nu reușim să slăbim chiar și consumând alimente sănătoase.

„Şi, pe urmă, femeile se miră şi spun că ele au mâncat salată cu piept de pui şi nu au slăbit. Dar dacă au pus 3-5 linguri de ulei în salată, nu e bine. Astfel de mici improvizaţii ne blocheată rezultatele la dietă”, a adăugat nutriționistul pentru antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Alte sfaturi oferite de nutriționistă

O altă variantă-capcamă o reprezintă iaurtul cu fructe. Fructele conțin zahăr, iar multe din aceste produse de pe piață au un adaos de dulce, deci putem vorbi de caloriile unui desert obișnuit.

„Nu vă bateţi capul cu ce e în farfurie, important e să ajungeţi la trei farfurii pe zi. Obiectivul este să eliminăm ronţăielile dintre mese. Contează mai puţin tipul de mâncare şi numărul de calorii pe care îl aveţi în farfurie“, este un alt sfat pe care l-a oferit Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

„Dacă voi aveţi astăzi în frigider sarmale, e un fel de mâncare perfect pentru masa de seară, iar dacă la prânz ciorba voastră a fost cu cartofi şi afumătură, e la fel de bine. Dorinţa mea este să vă demonstrez că mâncarea care vă îngraşă este aceeaşi care vă şi slăbeşte, totul ţine de cantitate“, a completat Bilic.