Life

Politicienii răspund după dezvăluirile lui Nuțu Cămătaru. Vanghelie, Dragnea, Năstase și Oprea, printre cei vizați

Nuțu Cămătaru vorbește în cartea sa despre legăturile pe care le-a avut cu cei mai influenți politicieni din România. Cei mai mulți dintre aceștia neagă însă dezvăluirile interlopului.
07.12.2021 | 10:40
Politicienii raspund dupa dezvaluirile lui Nutu Camataru Vanghelie Dragnea Nastase si Oprea printre cei vizati
Nuțu Cămătaru, despre politicienii din România. Sursă Foto: Colaaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cartea “Dresorul de lei și de fraieri”a stârnit mare vâlvă printre politicieni.

Nuțu Cămătaru a dezvăluit legăturile pe care le-a avut cu diferiți oameni importanți. Printre aceștia se numără: Gabriel Oprea, Adrian Năstase, Marian Vanghelie sau Liviu Dragnea.

O parte dintre ei spun însă, că nimic nu este adevărat sau că nu își amintesc exact.

Nuțu Cămătaru: “L-am ajutat pe Vanghelie să fie primar de trei ori”

Codin Maticiuc a dat lovitura cu cartea lui Nuțu Cămătaru, “Dresorul de lei și de fraieri”. Primul tiraj s-a vândut în doar 48 de ore, iar acum apare următorul. În acest volum, interlopul a povestit despre legăturile pe care le-a avut cu diferiți politicieni influenți.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre aceștia au declarat că întâmplările relatate nu sunt adevărate sau că nu își aduc aminte.

Epilogul cărții i-a fost dedicat lui Marian Vanghelie. Ion Balint spune că fostul edil a declarat în urmă cu ceva vreme că nu îl cunoaște.

ADVERTISEMENT

“L-am primit în casă de câte ori a avut nevoie și acum nu mă cunoaște? Îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi că m-a cunoscut și l-am ajutat să ajungă primar de trei ori!”, este un fragment din cartea scrisă de Codin Maticiuc.

Fostul primar spune că i-a cunoscut familia pentru că a locuit și el în Ferentari. A subliniat însă că nu l-a ajutat nimeni să devină primar.

ADVERTISEMENT

“Dacă dânsul s-a implicat și a vrut să mă ajute votându-mă cu mai mulți prieteni de-ai lui, este una. Poate Codin Maticiuc a interpretat ceva greșit. Noi am avut o relație civilizată, mama lui a lucrat la unchiul meu, apoi la mine, ne-am respectat reciproc și n-am avut niciodată vreo problemă. Dacă aș fi avut, aș fi zis”, a declarat Vanghelie pentru Libertatea.ro.

Ce spune Gabriel Oprea despre presupusa relație cu Nuțu Cămătaru

Ion Balint i-a dedicat un pasaj din cartea și lui Gabriel Oprea, fostul ministru al afacerilor interne. Acesta susține că și-a trimis aproape 100 de oameni pentru a-l scăpa pe Oprea de furia oamenilor din Popești Leordeni.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru a negat și a declarat că nici măcar nu îl cunoaște.

“Nu cunosc persoana, nu am vorbit niciodată cu Nuțu Cămătaru, iar eu, personal, nu cunosc episodul evocat de dumneavoastră”, a spus Gabriel Oprea pentru Libertatea.ro. 

Cum l-a cunoscut interlopul pe Adrian Năstase

Cei doi s-ar fi întâlnit pe vremea în care erau încarcerați la Jilava, în anul 2012. Nuțu spune că au purtat un dialog despre arme, dar au vorbit și politică.

“M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon (n.r. pușcărie), alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, este un fragment din carte.

Fostul premier nu a confirmat nimic din toate acestea.

“Nu îmi aduc aminte de o astfel de întâlnire. E greu de crezut de cineva faptul că gardienii fac asemenea servicii de intermediere de întâlniri între persoanele aflate în penitenciar.

Singura posibilitate de a mă intersecta și cu această persoană era pe traseul spre grefă, pentru că treceam printr-o curte interioară a unei alte secții din penitenciar. E posibil să ne fi intersectat, dar nu am avut o astfel de discuție”, a spus Adrian Năstase pentru Gândul.ro.

Un alt personaj important care apare în cartea scrisă de Codin Maticiuc este Liviu Dragnea. Fostul lider PSD i-ar fi cerut acestuia protecție pe perioada în care a fost încarcerat. Politicianul a negat totul la Realitatea Tv.

ADVERTISEMENT