News

O altă boală ia amploare în România. Ministrul Sănătății anunță o nouă epidemie. Sunt 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese

25.04.2020 | 10:17
O alta boala ia amploare in Romania Ministrul Sanatatii anunta o noua epidemie Sunt 20000 de imbolnaviri si 64 de decese
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății anunță o nouă epidemie pe teritoriul României. Până la această oră s-au înregistrat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese din cauza rujeolei.

Ministrul Sănătății anunță o nouă epidemie. Sunt 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese

În paralel cu pandemia de coronavirus care a produs deja aproape 600 de decese și peste 10.000 de îmbolnăviri, o altă boală se extinde pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Conform Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o politică a vaccinării este utilă în țara noastră, având în vedere faptul că avem o evoluție accentuată a epidemiei de rujeolă, în cadrul căreia s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese.

”În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital.

ADVERTISEMENT

Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul.

Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul României în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricînd,”, a declarat ministrul Sănătății, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății (MS).

Ministerul Sănătății a achiziționat dozele pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste între 6 luni si 5 ani

Autoritățile pregătesc din timp sezonul gripal din perioada rece. În contextul în care în România rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății va achiziționa 3.000.000 de doze de vaccin antigripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

”Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze trei milioane de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ministerul Sănătății a achiziționat deja dozele necesare pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste între 6 luni si 5 ani, fiind semnat primul contract de vaccin gripal tetravalent pentru aceasta categorie de vârstă”, se mai arată în comunicatul ministerului.

ADVERTISEMENT