News

O altă țară europeană a reluat cursele aeriene cu România. Anunțul oficial al Ministerului Afacerilor Externe

16.09.2020 | 17:41
O altă țară europeană a reluat cursele aeriene cu România. Anunțul oficial al Ministerului Afacerilor Externe
Aeroporturile din Polonia vor fi deschise pentru curse spre România. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

MAE anunță că vor fi reluate cursele aeriene de călători pe ruta România – Polonia, începând cu 16 septembrie 2020.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că măsura va fi valabilă până în 29 septembrie 2020, conform unei decizii luate de autoritățile de la Varșovia.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Polonia și-au revizuit condițiile pentru operarea zborurilor către/dinspre alte țări în contextul pandemiei de Covid-19.

Polonia a reluat cursele aeriene cu România, din 16 septembrie

Potrivit datelor prezentate de MAE, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a discutat de multe ori cu omolegul său Zbigniew Rau reluarea zborurilor directe dintre aceste România și Polonia.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că persoanele care călătoresc în Polonia dintr-un stat membru UE, precum și din Norvegia, Elveția, Islanda sau Liechtenstein, pot intra în țară fără restricții sau măsuri speciale precum carantina sau autoizolarea.

Potrivit Libertatea, la punctele de frontieră terestră Schengen (cu Germania, Cehia, Slovacia și Lituania) vor fi efectuate verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

Cu toate acestea, conform unui anunț de pe site-ul oficial al MAE, „începând cu 20 martie, este în vigoare „starea de epidemie naţională”. Conform legislației polone, Ministerul Sănătății (la nivel macro-teritorial) și prefecturile (la nivel local) pot declara drept „zone zero/nuclee de epidemie” orice regiuni sau localități, acestea urmând să fie supuse unor restricții adiționale și unui control mai strict”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe plan intern, Ministerul Sănătăţii din Polonia a anunţat că nu mai există „districte roşii” (peste 12 cazuri/10.000 rezidenţi) pe teritoriul Poloniei, rămânând trei districte galbene (Gostyński, Limanowski, şi Tatrzański), cu peste 6 cazuri/10.000 rezidenţi.

Polonia ocupă locul 45 în lume în clasamentul infectărilor cu Covid-19. Polonezii au înregistrat 75.734 de cazuri, 600 fiind identificate în ultimele 24 de ore. În total, în Polonia au murit 2.237 de persoane, în timp ce în secțiile de Terapie Intensivă sunt internate 86 de oameni.

Polonezii au efectuat 3 milioane de teste la o populație de 37 milioane de locuitori, în timp ce 62.110 de oameni s-au vindecat după ce au fost infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri