News

O angajată de la Curtea de Apel București, depistată cu coronavirus. Instituția a intrat în dezinfectare

22.05.2020 | 21:55
O angajata de la Curtea de Apel Bucuresti depistata cu coronavirus Institutia a intrat in dezinfectare
Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București. Clădirea a fost evacuată
ADVERTISEMENT

O angajată de la Curtea de Apel București a fost depistată cu coronavirus la primul test efectuat pentru COVID-19.

O angajată de la Curtea de Apel București, depistată cu coronavirus

Conform stiripesurse.ro, o angajată a departamentului Contabilitate de la Curtea de Apel Bucureşti a început zilele trecute să aibă simptomele unei răceli, motiv pentru care a fost testată pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

Informaţia a fost confirmată de preşedintele instanţei, judecătoarea Luminiţa Criştiu, care a precizat că s-au luat toate măsurile pentru ca activitatea să se desfăşoare fără pericol în continuare.

Testul pozitiv a sosit joi seară, iar conducerea instituţiei a fost anunţat vineri dimineaţă. Între timp mai mulţi angajaţi, magistraţi şi grefieri, se tem de formarea unui adevărat focar de COVID-19 şi ameninţă că nu se mai prezintă la serviciu.

ADVERTISEMENT

Contacții angajatei de la Curtea de Apel au intrat în izolare la domiciliu

În schimb, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, judecătoarea Luminiţa Criştiu, a declarat că în cursul zilei de vineri s-au dezinfectat prin nebulizare toate încăperile şi suprafeţele din instituţie.

”Deocamdată este vorba despre o suspiciune, având în vedere că doar un test a ieşit pozitiv, iar pentru confirmarea oficială este nevoie să se efectueze cel puţin încă un test”, a declarat Luminița Criștiu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti a declarat a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, iar cele trei, patru persoane care au intrat în contact cu femeia testată pozitiv au intrat în izolare la domiciliu.

Curtea de Apel București a decis ca Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă, să rămână sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, s-a prezentat la Curtea de Apel București pentru un nou termen în dosarul campaniei electorale din 2009, în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor.

ADVERTISEMENT