News

O anumită categorie de persoane tinere, mai predispusă la forme grave de coronavirus

17.04.2020 | 14:06
O anumita categorie de persoane tinere mai predispusa la forme grave de coronavirus
ADVERTISEMENT

Obezitatea pare a fi un factor de risc pentru persoanele infectate cu coronavirus. Din evidența prezentată de autorități atunci când vine vorba de comorbiditățile persoanelor  răpuse de Covid-19, reiese faptul că obezitatea este frecvent întâlnită.

Obezitatea, factor de risc pentru persoanele infectate cu coronavirus. De ce agravează boala

Alături de diabet, bolile respiratorii și cardiovasculare, obezitatea este unul dintre principalii factori de risc pentru Covid-19. Acest lucru reiese din studiile americanilor, anunță New York Times.

ADVERTISEMENT

Conform noilor cercetări, obezitatea poate fi unul dintre cei mai importanți factori care conduc la formele severe de coronavirus.

Deși persoanele cu obezitate au frecvent multe alte probleme medicale asociate, noile studii indică afecțiunea în sine ca fiind cel mai important factor de risc.

ADVERTISEMENT

Și mai îngrijorător este faptul că foarte multe persoane tinere cu obezitate crescută și-au pierdut viața de pe urma infecției cu noul coronavirus.

Ipoteze în privința modului în care obezitatea ar afecta corpul uman infectat de Covid-19 sunt mai multe.

ADVERTISEMENT

Publicația americană mai notează faptul că o parte dintre pacienții cu coronavirus care suferă de obezitate pot avea deja o funcție respiratorie compromisă care a precedat infecția.

Obezitatea abdominală, mai proeminentă la bărbați, poate provoca compresia diafragmei, a plămânilor și a capacității toracice. Se știe că obezitatea cauzează inflamații cronice, de grad scăzut și o creștere a citokinelor circulante, proinflamatorii, care pot juca un rol în cele mai grave forme ale Covid-19.

ADVERTISEMENT

Americanii, predispuși la forme grave ale Covid-19 din cauza gradului de obezitate

Noile descoperiri despre riscurile obezității în fața coronavirus reprezintă o veste proastă pentru mulți americani, dar în special pentru afro-americanii și alte persoane de culoare, care au rate mai mari de obezitate

Rate mari de obezitate predomină și în rândul americanilor cu venituri mici, care ar putea fi, de asemenea, afectați în mod negativ, spun specialiștii.

Aproximativ 42% dintre adulții americani, adică aproape 80 de milioane de oameni, sunt obezi. Este un procent care depășește cu mult situația altor țări lovite puternic de coronavirus, cum ar fi China și Italia, unde ratele obezității adulte sunt considerabil mai mici.

ADVERTISEMENT