News

O aplicație extrem de populară nu mai funcționează din ianuarie. Adobe recomandă dezinstalarea

01.01.2021 | 16:00
O aplicatie extrem de populara nu mai functioneaza din ianuarie Adobe recomanda dezinstalarea
ADVERTISEMENT

Anul 2021 vine cu vești proaste pentru o aplicație extrem de populară la nivel mondial în rândul internauților. Aplicația Adobe Flash Player, care le-a permis utilizatorilor să asculte și vizioneze conținut audio și video pe primele browsere web, nu va mai funcționa.

Compania care a susținut aplicația a anunțat pe site-ul oficial că Adobe renunță la Flash Player la sfârșitul anului 2020. Acest Plugin a fost eliminat complet din toate browserele până pe 31 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Adobe a anunțat că nu va mai dezvolta Flash Player după 31 decembrie 2020 și că după 12 ianuarie 2021, compania va bloca în mod activ conținutul Flash care rulează în cadrul Flash Player.

Aplicația Flash Player, una extrem de populară nu mai funcționează din ianuarie

Lansată în 1996, aplicația Flash Player a fost decenii la rând unul dintre cele mai populare moduri de transmitere a videoclipurilor și a jocurilor online.

ADVERTISEMENT

Din păcate, odată cu trecerea anilor și dezvoltarea aplicațiilor, Flash a fost afectat de probleme de securitate și nu a reușit să treacă la era smartphone-ului.

În acest context, Adobe nu va mai oferi actualizări de securitate pentru Flash și a îndemnat utilizatorii să îl dezinstaleze. De asemenea, Adobe va opri videoclipurile și animațiile care rulează în Flash Player din 12 ianuarie, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Cum se dezinstalează aplicația Flash Player

În perioada următoare, dacă Flash este încă instalat pe dispozitiv, cel mai probabil vi se va solicita dezinstalarea. În cazul în care utilizați Google Chrome sau Microsoft Edge, browserele intenţionează să elimine programul printr-o actualizare.

Flash poate fi, de asemenea, instalat pe computer şi Adobe a creat un instrument pentru a verifica acest lucru. Vezi AICI cum poţi dezinstala pe Windows sau Mac OS, direct de la Adobe.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește utilizatorii platformei Apple, aceștia vor fi mai puţin afectaţi, pentru că Apple a renunţat la suportul Flash pe majoritatea produselor în urmă cu un deceniu.

Flash Player, instalat pe 99% din computere în urmă cu un deceniu

Potrivit Adobe, în 2009, Flash Player era instalat pe 99% din computerele conectate la internet în întreaga lume. Treptat, lumea a început apoi să folosească tot mai mult telefoanele inteligente, iar compania a reacționat cu greutate la schimbări.

Din unor probleme de securitate, Adobe nu a reușit să adapteze softul la era smartphone-urilor. În octombrie 2020, după ce și-au anunțat partenerii, inclusiv Apple, Facebook, Google, Microsoft și Mozilla, Adobe a anunțat că intenționează să finalizeze viața Flash.

ADVERTISEMENT