ADVERTISEMENT
News

O asistentă de 55 de ani din Arad, fără comorbidități, ucisă de COVID în doar 9 zile

Autor: Georgiana Dicu | 14.11.2020 | 10:41
O asistentă de 55 de ani din Arad, fără comorbidități, ucisă de COVID în doar 9 zile
O asistentă de la Spitalul Orășenesc Ineu a decedat din cauza COVID-19 Foto: Facebook Spitalul Orășenesc Ineu

O asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, fără comorbidități, a decedat din cauza COVID-19, după ce a făcut o formă gravă a bolii care a avut o evoluție galopantă.

ADVERTISEMENT

Femeia, primul cadru medical decedat ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 din rândul angajaţilor Spitalului Orăşenesc Ineu, a pierdut lupta cu boala în doar nouă zile de la confirmarea infecției.

Unitatea sanitară mai are alte 17 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, 12 asistente, un medic şi patru infirmiere.

Asistenta nu a avut nicio zi de concediu medical în 30 de ani de activitate

Cadrul medical a decedat vineri, în pe Secţia ATI a unităţii medicale unde era angajată, colegii săi relatând că evoluția bolii a fost galopantă, deși asistenta nu avea alte afecțiuni medicale cunoscute.

ADVERTISEMENT

“Soţul său a fost primul care s-a infectat şi a fost internat la noi în spital, în timp ce colega noastră a rămas acasă în izolare, iniţial fiind asimptomatică. În 3 noiembrie s-a simţit foarte rău şi a cerut testare, astfel că o ambulanţă a fost trimisă acasă pentru recoltare de probe. Totuşi, pentru că se simţea tot mai rău, seara a venit la noi în Urgenţă şi am constatat că avea saturaţie mică, de 80, aşa că am trimis-o la Urgenţe în Arad, iar a doua zi când a venit confirmarea că este pozitivă, am adus-o la Ineu şi am internat-o la Terapie Intensivă. Deşi a beneficiat de schema completă de tratament, a avut o evoluţie galopantă a bolii, iar în această dimineaţă a decedat”, a spus pentru Agerpres managerul Spitalului Orăşenesc Ineu, Monica Mang.

“În toţi cei 30 de ani în care a lucrat la noi în spital, nu a fost o dată bolnavă şi nu a avut o zi de concediu medical. Nu avea alte afecţiuni, cu atât mai mult toţi colegii suntem şocaţi că am pierdut-o din cauza acestui nou virus. Este greu să vezi cum un coleg îţi moare pentru că nu îl poţi ajuta”, a adăugat Monica Mang.

Potrivit managerului, alte 17 cadre medicale angajate ale unității medicale sunt în prezent infectate cu SARS-CoV-2, respectiv 12 asistente, un medic şi patru infirmiere.

ADVERTISEMENT

“Personalul este cu moralul foarte scăzut, obosit din cauza avalanşei de pacienţi pe care îi avem în ultima vreme şi pentru că mulţi dintre noi se infectează, dar mergem mai departe. În momentul de faţă, toate cele 50 de paturi pentru COVID-19 din spitalul nostru sunt ocupate”, a mai spus managerul Spitalului Orăşenesc Ineu.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!