News

O asistentă de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură. S-a întocmit dosar penală pentru ucidere din culpă

01.09.2019 | 13:07
O asistenta de la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi a murit dupa ce a iesit din tura Sa intocmit dosar penala pentru ucidere din culpa

O asistentă de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași a murit imediat după ce a ieșit din tură. Femeia fusese în schimbul trei și, conform procedurii, s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Cel mai probabil asistenta era epuizată. Cauza decesului este stop ocardiac.

O asistentă din Iași a murit după ce a ieșit de la spital

Oana Gavril, în vârstă de 46 de ani, era asistentă la Clinica de Ortopodie a spitalului ieșean. Ieri, femeia era în schimbul trei și se grăbea să ajungă acasă la cei doi copilași pentru care trudea zi de zi. La ieșirea din unitatea medicală, femeia a început să se simtă rău. A urcat în autobuzul care o ducea spre casă, iar pe drum aceasta a făcut infarct. Ambulanțierii au încercat să o resusciteze pe femeie vreme de zeci de minute, însă nu s-a putut face nimic pentru a o salva căci era deja prea târziu.

„A făcut stop cardiorespirator, un coleg care era cu ea a apelat 11. Apelul a venit pentru convulsii, iniţial a fost trimis un echipaj cu asistent şi imediat după şi unul cu medic, a fost resuscitată, însă a fost declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Diana Cimpoeșu, scrie MEDIAFAX.

asistentă sfântul spiridon
Femeia a făcut infarct în autobuzul care o ducea spre casă, la ieșirea din schimbul trei. IPJ Iași a anunțat că în cauză s-a dispus deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă. Sursa foto: cancan.ro

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, s-a dispus efectuarea necropisiei şi cercetările continuă”, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Din nefericire, tot mai mulți medici și asistente cad la datorie. Turele lungi și epuizante își pun amprenta asupra stării de sănătate a doctorilor și asistentelor, iar la asta se adaugă și alți factori de stres din spital, mai ales la Urgențe, unde cadrele medicale trebuie să lucreze contratimp, fără să dea greș.