News

O asistentă din Beirut a salvat trei bebeluși nou-născuți dintr-un spital lovit de explozie: ”Era înconjurată de morți și răniți”

06.08.2020 | 15:55
O asistenta din Beirut a salvat trei bebelusi nounascuti dintrun spital lovit de explozie Era inconjurata de morti si raniti
ADVERTISEMENT

Povestea unei asistente din Beirut care a salvat de la moarte trei bebeluși nou-născuți dintr-un spital lovit de explozia de marți face înconjurul presei mondiale.

Aceasta a fost redată celor de la CNN de către fotojurnalistul local Bilal Jawich, cel care, imediat după producerea tragediei, a luat la pas clădirile din Beirut.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, instinctul l-a dus pe omul de presă la Spitalul Al Roum, situat în districtul Ashrafieh, una dintre cele mai afectate zone.

Trei bebeluși nou-născuți, salvați de o asistentă dintr-un spital lovit de explozia din Beirut

Momentele de după explozia cu aspecte apocaliptice de la Beirut au fost groaznice. Sute de oameni morți pe străzi, clădiri puse la pământ, mașini arse, alcătuiau peisajul Capitalei Libanului.

ADVERTISEMENT

Nici unitățile medicale, cele mai importante în astfel de momente de cumpănă, nu au scăpat de avariile provocate de explozia comparată de mulți cu o bombă atomică.

Ei bine, în tot acel coșmar cu imagini ale morții, o asistentă s-a transformat într-un înger salvator pentru trei bebeluși nou-născuți din Beirut.

ADVERTISEMENT

Bilal Jawich, cel care a descoperit-o pe această femeie, s-a arătat extrem de impresionat de imaginea cu femeia ținându-i pe strâns în brațe pe cei trei micuți.

”Am rămas uimit când am văzut-o pe asistentă ținând trei bebeluși în brațe. Era atât de calmă, un contrast absolut cu tot haosul din jur. La nici un metru de ea, oameni morți, răniți, moloz din clădire…”, a povestit jurnalistul pentru CNN.

ADVERTISEMENT

Asistenta salvatoare a fost și ea afectată de suflul exploziei

Jawich, cel care a postat imaginea cu salvatoarea din Beirut, a spus că asistenta i-a povestit că era de gardă în acea seară pe secția de nou-născuți.

Explozia s-a resimțit atât de puternic în clădire, încât a fost aruncată la pământ și și-a pierdut cunoștința ore bune: ”Nu mai știe ce s-a întâmplat. Când și-a revenit, avea trei bebeluși în brațe, fugea spre ieșire”, a mai spus foto-reporterul pentru sursa citată.

Din păcate, nu toată lumea din unitatea medicală a asistentei salvatoare a reușit să scape cu viață. Directorul spitalului, George Saad, a declarat că 12 pacienți, doi oameni aflați în vizită și patru asistente au murit marți după incident, în timp ce doi rămân în stare critică. De asemenea, aproape 80% din spital au fost distrus.

ADVERTISEMENT