News

O asistentă din Prahova a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19

23.08.2020 | 19:27
O asistenta din Prahova a murit dupa ce sa infectat cu Covid19
ADVERTISEMENT

O asistentă de la Ambulanța Prahova a murit după ce s-a infectat cu Covid-19, însă femeia avea comorbidități precum obezitate și diabet.

Femeia lucra în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova și a fost transferată la Medgidia.

ADVERTISEMENT

Medicii au decis să o transfere pentru că nu mai existau locuri disponibile la secția ATI în Prahova.

O asistentă din Prahova a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Asistenta în vârstă de 50 de ani prezenta comorbidități, astfel că starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid și medicii nu au mai avut ce să facă pentru ea, în ciuda eforturilor.

ADVERTISEMENT

„Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SAJ Prahova, iniţial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la Spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Femeia avea şi comorbidităţi – obezitate şi diabet”, au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.

13 angajați din sistem s-au infectat cu Covid-19 la Ambulanța Prahova de la începutul pandemiei, însă doar trei au mai rămas internați în spitale.

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, unul este medic, cinci sunt asistente, trei ambulanțieri, trei din rândul personalului TESA și un operator registrator de urgență, conform Libertatea.

Potrivit datelor oficiale, au rămas internați un medic, un asistent medical și un ambulanțier. Patru șoferi sunt în izolare pentru că au fost contacți direcți ai cazurilor confirmate pozitiv cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În județul Prahova s-au infectat cu noul coronavirus nu mai puțin de 2.974 de persoane de la începutul pandemiei. România se apropie de 80.000 de infectări și a trecut pragul de 3.200 de decese.

ADVERTISEMENT
Tags: