News

O asistentă din SUA a leșinat după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19. Video

19.12.2020 | 10:34
O asistenta din SUA a lesinat dupa ce sa vaccinat impotriva Covid19 Video
ADVERTISEMENT

O asistentă angajată la Spitalul CHI Memorial din Tennessee, Statele Unite ale Americii, a leșinat la 17 minute după ce a fost vaccinată împotriva Covid-19.

Potrivit Daily Mail, asistenta fusese vaccinată cu serul de la Pfizer, în direct la TV și a început să se simtă rău după un sfert de oră din momentul vaccinării.

ADVERTISEMENT

Tiffany Dover acorda un interviu pentru postul TV local News Channel 9, în momentul în care i s-a făcut rău.

O asistentă din SUA a leșinat după ce și-a făcut vaccinul Pfizer

Femeia susține că i s-a făcut rău din cauza durerii provocate de înțepătură, însă a transmis că nu se teme de vaccin și nu e îngrijorată de efectele secundare.

ADVERTISEMENT

Colegii femeii au insistat că starea de rău nu are nicio legătură cu vaccinul, potrivit sursei citate.

Este o reacție care se poate întâmpla foarte frecvent cu orice vaccin sau injecție”, a spus doctorul Jesse Tucker, directorul Spitalului CHI Memorial, care s-a vaccinat la rândul său împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele american Mike Pence s-a alăturat, între timp, oamenilor importanți care se lasă vaccinați în direct la TV, pentru a transmite un mesaj de încredere populației.

A fost aprobat și vaccinul de la Moderna

Americanii au început vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer, același vaccin care va ajunge și în România în perioada 26 decembrie – 1 ianuarie. Cei din SUA vor valida și vaccinul produs de Moderna, în speranța că pandemia de Covid-19 va fi învinsă cu ajutorul acestor seruri.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de președintele Donald Trump pe Twitter, cu câteva ore înainte ca cei de la FDA să facă anunțul oficial. Potrivit jurnaliștilor americani, vaccinul de la Moderna este considerat singur cu 20 de voturi pentru și o singură abținere din cadrul grupului de experți din FDA.

Ambele vaccinuri au o rată a eficienței de 95%, astfel că oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze când vine vorba de efecte secundare, deși există excepții de la regulă, în special persoanele alergice.

ADVERTISEMENT