News

O asistentă medicală a fost depistată pozitiv cu Covid-19, a doua oară. Femeia a fost considerată vindecată în luna martie și s-a întors la lucru

18.05.2020 | 16:43
O asistenta medicala a fost depistata pozitiv cu Covid19 a doua oara Femeia a fost considerata vindecata in luna martie si sa intors la lucru
ADVERTISEMENT

O asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a fost diagnosticată cu Covid-19 pentru a doua oară.

O asistentă medicală s-a reinfectat cu noul coronavirus

Cel mai probabil, femeia nu a dezvoltat anticorpi după ce s-a îmbolnăvit prima dată, conform directorului DSP, medicul Monica Adăscăliței.

ADVERTISEMENT

Așadar, femeia nu s-a reinfectat cu noul coronavirus ci, cel mai probabil, este vorba despre o recădere a bolii, conform Agerpres.

“Mai mult ca sigur, doamna nu a dezvoltat anticorpi şi atunci e o recădere a bolii. Noi am adresat Spitalului Judeţean o recomandare de internare. Spitalul Judeţean, prin epidemiologul spitalului, ia măsurile necesare”, a explicat Adăscăliței.

ADVERTISEMENT

Asistenta a fost depistată pozitiv cu Covid-19 în 30 martie, însă s-ar fi vindecat după două săptămâni de spitalizare.

În condițiile în care testele au ieșit negative după toată această perioadă, femeia a revenit la lucru, însă în 12 mai, în urma unui nou test, asistenta a aflat că este bolnavă cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cât de sigur este că dobândim imunitate după ce învingem Covid-19?

Cazul asistentei din Botoșani ridică, din nou, problema imunizării. Cu toate că în cazul virusurilor majoritatea oamenilor dezvoltă anticorpi și devin imuni la boală, când vine vorba de Covid-19 nimeni nu are certitudinea că oamenii dezvoltă anticorpi.

De exemplu, chinezii au studiat problema și au constatat că 14% din pacienții recuperați din provincia Guangdong, au fost retestați pozitiv. Același lucru l-au pățit cei din Coreea de Sud, unde 111 pacienți au scăpat de boală, după care au fost testați pozitiv, din nou. Italienii au stabilit că maximum 10% din populație a dezvoltat anticorpi, semn că teoria imunizării nu este sigură.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cercetătorii din Coreea de Sud au explicat că nu există reinfectare. Așadar, cine a trecut de boală, teoretic, nu ar trebui să mai se îmbolnăvească în viitor.  Asiaticii au determinat că testele PCR detectează, de fapt, particule vechi ale virusului, care nu mai sunt o amenințare.

Așadar, conform medicului Seol Dai-wu, de la Universitatea Chung-Ang, un om care a învins coronavirusul are șanse să fie din nou pozitiv peste câteva săptămâni, fiind cel mai probabil vorba de anumite „rămășițe” inofensive ale virusului în organism.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: