News

O asistentă medicală din Botoșani s-a vindecat de coronavirus, însă a murit după trei zile din cauza altor complicații

11.05.2020 | 16:09
O asistenta medicala din Botosani sa vindecat de coronavirus insa a murit dupa trei zile din cauza altor complicatii
ADVERTISEMENT

O asistentă angajată a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a murit la câteva zile după ce fusese declarată vindecată de Covid-19.

O asistentă din Botoșani a murit după ce s-a vindecat de noul coronavirus

Femeia a fost internată la secția de reanimare a SJU, fiind diagnosticată cu noul coronavirus în urmă cu o lună, însă suferea și de alte boli.

ADVERTISEMENT

Potrivit botosaninews.ro, asistenta a fost declarată vindecată și a fost transferată la Spitalul Dorohoi, unde a întâmpinat complicații și a murit.

„Este încă un tribut pe care personalul medical îl plăteşte în bătălia cu virusul ucigaş. Dumneaei a lucrat ca asistentă medicală pe Laboratorul de explorări funcţionari, iar din anul 2008 ca asistentă şefă în cadrul aceluiaşi laborator al Spitalului Judeţean”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Asistenta s-a vindecat de coronavirus, conform datelor oficiale, însă a fost transferată la spitalul din Dorohoi pentru că suferea de alte boli secundare, iar specialiștii au vrut să fie stabilizată, potrivit botosaninews.ro.

Cadrele medicale din Botoșani au plătit cu prețul vieții lupta cu noul coronavirus, asistenta decedată la Dorohoi fiind a 2-a angajată a spitalului care a murit. Prima victimă a fost medicul Mariana Andrioaie, de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”.

ADVERTISEMENT

Medicul avea 68 de ani și suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă, lucru care l-a făcut și mai vulnerabil în fața noului coronavirus.

Numărul total al cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 15.588 de infectări, însă cifrele neoficiale sunt cu siguranță mai mari. Bilanțul deceselor se apropie de 1000, fiind în acest moment la 972 de victime raportate de autorități.

ADVERTISEMENT

Medicii sunt cu siguranță cei mai expuși în lupta cu noul coronavirus, fiind singurii care iau contact cu bolnavii de Covid-19 în fiecare zi.

 

ADVERTISEMENT