News

O bătrână de 94 de ani, salvată în ultimul moment de la moarte. Femeia nu mâncase de cinci zile, de teama coronavirus

29.05.2020 | 16:03
O batrana de 94 de ani salvata in ultimul moment de la moarte Femeia nu mancase de cinci zile de teama coronavirus
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 94 de ani a fost aproape să moară de foame pentru că nu a avut ce mânca timp de cinci zile. Femeia s-a temut să iasă din casă din cauza pandemiei de coronavirus și a fost salvată în ultimul moment de Armata Salvării.

O femeie în vârstă de 94 de ani, salvată în ultimul moment de la moarte, după ce nu mâncase de cinci zile

Oamenii care au găsit-o au constatat că femeia nu avea niciun ajutor și era foarte aproape să moară de foame, fiind rămasă fără provizii de mai bine de cinci zile.

ADVERTISEMENT

Armata Salvării este o denominațiune creștină și una din cele mai mari organizații de caritate din lume, având o structura cvasi-militară. La nivel mondial organizația numără mai bine de 1,7 milioane membri, constând in soldați și ofițeri.

Bătrâna s-a temut să iasă din casă din cauza pandemiei de coronavirus și a fost găsită, înspăimântată, singură în apartamentul ei din Glasgow, Scoția.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, bătrâna a fost găsită în 23 martie, fiind prinsă în casă de carantinarea impusă de autorități. Rămasă fără provizii și fără niciun ajutor, pensionara aștepta să moară de foame, până când a fost găsită de Armata Salvării.

Reprezentanții Armatei Salvării băteau din ușă în ușă, tocmai pentru a vedea dacă nu există asemenea cazuri de bătrâni rămași fără ajutor.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, peste 63% dintre gospodării au avut nevoie de ajutor, în plină epidemie de coronavirus.

Liderul Armatei din Irlanda, Anthony Cotterill, a avertizat că un val de sărăcie va lovi puternic Marea Britanie în curând.

ADVERTISEMENT

„Ne apropiem de un nivel ridicat al sărăciei. Trebuie să ajutăm familiile nevoiașe cu provizii, dar și pe cei care nu pot să își mai plătească facturi. Facem eforturi mari pentru a preveni ca mii de oameni să ajungă săraci”, a explicat Cotterill.

Bătrânii sunt cei mai vulnerabili cetățeni, în condițiile în care mulți se tem să iasă din casă și nu au niciun ajutor. Tinerii sunt rugați să ajute în aceste cazuri.

ADVERTISEMENT