News

O bătrânică a rămas fără telefon, curent electric și pensie. Banca a declarat-o moartă din greșeală: ”Scuze”

O bătrânică din Marea Britanie a rămas fără telefon, curent electric și pensie, după ce banca a declarat-o moartă din greșeală.
07.03.2023 | 20:59
O batranica a ramas fara telefon curent electric si pensie Banca a declarato moarta din greseala Scuze
Bătrână Anglia declarată moartă de bancă. Foto: Unsplash - fotografie cu caracter ilustrativ
ADVERTISEMENT

Femeia s-a trezit deconectată de la telefonie și energie electrică și nu și-a mai primit pensia timp de trei luni, după ce banca a declarat-o moartă dintr-o eroare. Marjorie Roper are 91 de ani și nu își poate explica cum banca a putut să facă o asemenea confuzie.

O bătrână din Marea Britanie a fost declarată decedată dintr-o eroare

Cert e că după moartea soțului, femeia a sunat la bancă și a cerut ca numele acestuia să fie scos din contul comun al soților. În schimb, femeia a cerut ca fiica sa Mary să-l înlocuiască pe bărbat, cu drepturi depline. Banca a procesat greșit cererea și a înțeles că femeia murise, astfel că i-a fost închis contul.

ADVERTISEMENT

Bătrânica și-a dat seama că ceva e în neregulă atunci când telefonul și curentul fuseseră oprite. A reușit să ajungă la bancă, în ciuda vârstei înaintate, și a aflat că banca o declarase decedată. ”Banca a blocat veniturile mamei mele și i-a tăiat singurul mijloc de a lua legătura cu lumea exterioară.

În ultima lună a cumpărat mâncare cu cele 250 de lire sterline cash pe care le mai avea și este îngrozită că va rămâne fără bani. Până în prezent, Barclays nu a răspuns la solicitarea noastră să o repună în drepturi și să îi vireze pensia“, a declarat Mary Roper, fiica bătrânei, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii britanici susțin că banca i-a redeschis contul doar după intervenții repetate din partea publicației. “Ne cerem scuze pentru suferința și neplăcerile provocate clientei noastre. Putem confirma că plățile au fost restabilite, iar contul bancar a fost modificat”, a transmis un purtător de cuvânt al băncii.

Un caz similar s-a înregistrat în urmă cu câteva zile în SUA, mai exact în New York, unde o femeie în vârstă de 82 de ani a fost declarată decedată la azilul de bătrâni unde era cazată. La fața locului au ajuns reprezentanți pompelor funebre, care și-au dat seama că de fapt femeia nu murise.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Departamentului de Poliție dn New York au transmis că femeia a fost declarată moartă sâmbătă 4 februarie, la ora 11:15, la Water’s Edge Rehab and Nursing Center din Port Jefferson. A fost inclusiv transportată la morgă, mai exact la O.B. Davis Funeral Home din Miller Place, unde cineva a constatat la ora 14:09 că femeia respira.

“Ea a fost transportată la un spital local. Incidentul a fost transmis Biroului Procurorului General al statului New York. Din respect pentru intimitatea și confidențialitatea familiilor pe care suntem onorați să le servim, nu suntem în măsură să comentăm mai mult pe această temă”, au transmis reprezentanții pompelor funebre.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu își poate explica cum femeia a fost declarată în mod eronat decedată, însă cea care a chemat serviciile de pompe funebre a fost o asistentă angajată a azilului de bătrâni, care se jură că femeia nu mai respira și nu mai avea niciun reflex.

ADVERTISEMENT
Tags:
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru...
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru crimă. Nimeni nu i-a reclamat dispariţia
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie...
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie devastatoare la adresa jucătorilor lui Becali
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul...
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul celebru pe care l-a considerat iubirea vieții ei
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv...
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română