News

O boală asociată COVID-19 afectează zeci de copii din New York. Anunț tulburător al oficialilor

11.05.2020 | 09:22
O boala asociata COVID19 afecteaza zeci de copii din New York Anunt tulburator al oficialilor
ADVERTISEMENT

O boală asociată cu noul virus COVID-19 afectează în această perioadă zeci de copii din New York. Autoritățile din metropola americană sunt îngrijorate și pun la cale un plan pentru a afla gravitatea acestui sindrom.

O boală asociată COVID-19 afectează zeci de copii din New York. Anunț tulburător al oficialilor

Primarul orașului New York, Bill de Blasio a declarat duminică că 38 de copii din New York au dezvoltat o boală potențial mortală care a fost asociată de COVID-19. Problema medicilor în acest moment este faptul că diagnosticarea acestei boli s-a dovedit extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT

Numai în statul New York, s-au înregistrat deja trei decese asociate acestui sindrom, dintre care unul în capitala financiara americana, a explicat în cursul weekendului și guvernatorul newyorkez Andrew Cuomo. Una dintre victime avea cinci ani.

Febra, erupțiile, durerile abdominale și vărsăturile sunt simptomele cele mai frecvente manifestate în cazurile copiilor.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce face, practic, în corpul unui copilul este că declanșează un răspuns intens, aproape copleșitor, din partea sistemului imunitar. Iar acest lucru dăunează corpului”, a spus de Blasio, conform BusinessInsider.

Copiii cu simptomele noii boli, testați pentru a vedea dacă au anticorpi COVID-19

Autoritățile din SUA pun la cale un plan amplu în următoarea perioadă în cazul copiilor care prezintă simptomele acestei boli asociate COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, Bill de Blasio anunță că toți copiii care prezintă aceste simptome trebuie testați pentru noul coronavirus, precum si pentru anticorpi. Asta după ce, până in prezent, 47% dintre cazurile confirmate au fost pozitive pentru noul coronavirus si 81% pentru anticorpii săi.

În ceea ce-l privește, guvernatorul Cuomo a dezvăluit ca cel putin 73 de copii din statul New York au dezvoltat aceasta afecțiune, similara cu sindromul Kawasaki.

ADVERTISEMENT

Numai în ultimele două săptămâni, mai multe țări au raportat cazuri de copii afectați de aceste simptome care ar putea indica sindromul Kawasaki, o afecțiune rară. Legătura cu COVID-19 nu este stabilită oficial, dar oamenii de știință cred că aceasta este posibilă.

  • 85 de copii au fost depistați cu noul sindrom în ultimele luni pe tot teritoriul SUA
ADVERTISEMENT