News

O boală misterioasă face victime în rândul copiilor din nordul Indiei. Ce explicații au medicii

Copiii din nordul Indiei, uciși de o "boală misterioasă. FANATIK vă spune ce explicații au medicii
01.09.2021 | 16:10
O boala misterioasa face victime in randul copiilor din nordul Indiei Ce explicatii au medicii
ADVERTISEMENT

În ultima săptămână, copiii din unele zone ale statului Uttar Pradesh, din nordul Indiei, au fost loviți de o boală cu simptome grave. Aceștia au prezentat febră și transpirație abundentă.

În multe cazuri, cei mici s-au plâns de dureri de cap și articulare, greață și deshidratare. Au fost semnalate și cazuri de erupții cutanate pe picioare și pe brațe.

ADVERTISEMENT

O boală misterioasă face victime în rândul copiilor din nordul Indiei. Ce explicații au medicii

Peste 50 de persoane, majoritatea copii, au decedat în ultimele șapte zile din cauza respectivei febre. Niciuna dintre ele nu era infectată cu SARS – CoV – 2, anunță BBC.

Numărul celor care au ajuns în spitale este mult mai mare, în jur de 300 de oameni au nevoie de îngrijiri medicale. Șase districte din partea de este a statului sunt cele mai afectate: Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad.

ADVERTISEMENT

Medicii au mai multe suspiciuni cu privire la originea acestor cazuri. Specialiștii bănuiesc că ar putea să fie vorba de dengue, o infecție virală transmisă de țânțari.

Cadrele medicale au transmis că mulți dintre bolnavi au ajuns la spitale cu un număr scăzut de trombocite, aceasta fiind o simptomă a unei forme severe a bolii.

ADVERTISEMENT

„Pacienții din spitale, în special copiii, mor foarte repede”, a transmis dr. Neeta Kulshrestha, înalt oficial din Sănătate din districtul Firozabad, unde au pierit 40 de persoane, inclusiv 32 de copii în ultimele șapte zile.

Boala tropicală transmisă de femelele țânțar este prezentă în India de sute de ani. Sunt cunoscute patru virusuri care provoază dengue. Cei mai afectați sunt copiii, riscul de deces fiind de până la cinci ori mai mare la a doua infectare.

ADVERTISEMENT

OMS, avertisment cu privire la impactul celor două epidemii, de Covid-19 și dengue

La nivel mondial, aproximativ 100 de milioane de cazuri de dengue sunt raportate în fiecare an. „Impactul combinat al epidemiilor de Covid-19 și dengue poate duce la consecințe devastatoare pentru populațiile cu risc,” a transmis OMS, potrivit sursei citate anterior.

Totuși, nu se știe cu exactitate dacă dengue este singura boala care îi afectează pe indieni. Țara are o populație de peste 200 de milioane de locuitori și o igienă precară. Nici serviciile de asistență medicală nu sunt prezente în foarte multe zone.

Statul Uttar Pradesh a mai înregristrat astfel de cazuri de febră, de obicei după ploile musonice. „Astfel, în regiuni au existat mai multe boli care se manifestă și prin febră, după musoni,” a spus V Ravi, profesor de virologie la Institutul Național de Sănătate.

În 1978 s-au identificat pentru prima dată focare de encefalită japoneză transmisă de țânțari. Maladia s-a răspândit mai ales în Gorakhpur și districtele care se învecinează cu Nepalul, cauzând până în prezent peste 6.500 de decese. În acest an, 16 copii au murit din cauza acestei boli, dintr-un total de 428 de cazuri, înregistrate în Gorakhpur.

De asemenea, oamenii de știință au mai descoperit că tifosul și dengue au stat la baza cazurilor de febră post-musonică întregistrate între anii 2015 și 1019 în șase districte din estul Uttar Pradesh.

În plus, febra a mai fost cauzată și de o infecție cu potențial letal, numită leptospiroză. Aceasta se transmite de la animale la oameni, tot de țânțari. Specialiștii au transmis că este nevoie de mai multe investigații și analize ale genomului pentru a stabili cu exactitate care este cauza febrei misterioase.

ADVERTISEMENT
Tags: