News

O bolnavă de coronavirus, aşezată în salon lângă o femeie care făcea dializă, la Spitalul Târgu Neamţ: “O întreb ce simptome are. Mi le spune. Amorţesc”

15.04.2020 | 10:48
O bolnava de coronavirus asezata in salon langa o femeie care facea dializa la Spitalul Targu Neamt O intreb ce simptome are Mi le spune Amortesc
O bolnavă de coronavirus, aşezată în salon lângă o femeie care făcea dializă, la Spitalul Târgu Neamţ: "O întreb ce simptome are. Mi le spune. Amorţesc". Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Continuă cazurile revoltătoare la unitățile medicale din România. Recent, o bolnavă de coronavirus din Neamț a fost așezată lângă o femeie care făcea dializă în spitalul din oraș.

O bolnavă de coronavirus, aşezată în salon lângă o femeie care făcea dializă, la Spitalul Târgu Neamţ: “O întreb ce simptome are. Mi le spune. Amorţesc”

După multitudinea de povești revoltătoare de la Suceava, iată că și la Spitalul Târgu Neamț întâlnim situații în care procedurile medicale nu sunt deloc în acord cu standardele în perioada pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

O pacientă infectată cu COVID-19 adusă la spitalul din oraș ar fi fost așezată în același salon cu o femeie care făcea dializă.

Anunțul a fost făcut de fiica bolnavei care făcea dializă. Aceasta a postat pe un site de socializare un mesaj în care anunță că mama ei a fost internată la Spitalul Târgu Neamț pentru transfuzie de sânge în data de 9 aprilie.

ADVERTISEMENT

Inițial, după internare, femeia era singură în salon, după care cu o pacientă cu neoplasm. Fiica acesteia descrie cu groază momentele trăite de femeia care făcea dializă.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă, în gardă dr Florin Apostoae, proaspăt demis de către ministrul Tătaru din funcția de manager al Spitalului Piatra Neamț și dr Ioana Petrariu pe secția medicală, se face internare pentru o pacientă ce prezintă tuse, febră și insuficiență respiratorie.

ADVERTISEMENT

Pacienta este adusă în salon cu mama, lângă patul ei. Vorbesc cu mama sâmbătă și o întreb în treacăt ce simptome are pacienta de lângă ea. Mi le spune. Amorțesc! Sun medicul care o are în evidență la dializa. Rămâne fără cuvinte!

În urma insistențelor noastre și ale medicului din dializă pacienta este transferata sâmbătă seara la Piatra Neamț (spital Covid). Astăzi vine testul pacientei transferate la Piatra Neamț. Pozitiv! În această seară și decesul… Îmi vine să urlu…Mama este îngrijită de tatăl meu, de cumnata și fratele meu!”, scrie fiica femeii, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Florin Apostoae, schimbat recent din funcția de manager al Spitalului Județean Neamț

Spitalul Județean Piatra Neamț are o nouă conducere în această perioadă de pandemie de coronavirus. Florin-Ionuț Apostoae, manager interimar de la Piatra Neamț a fost revocat din funcție.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de Apostoae, cel care a pus schimbarea sa pe seama stării de urgență și a dorinței oficialităților de a numi un medic epidemiolog în fruntea spitalului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS