News

O braziliancă a fost prinsă cu kilogram de droguri în stomac, pe Aeroportul Otopeni. Femeia, reținută

O femeie a încercat să plece din Otopeni cu un kilogram de droguri în stomac. Ea ingerase drogurile, dar a fost prinsă de oamenii legii. Astfel, individa a fost reținută pentru 24 de ore.
18.02.2022 | 16:49
O brazilianca a fost prinsa cu kilogram de droguri in stomac pe Aeroportul Otopeni Femeia retinuta
ADVERTISEMENT

O femeie originară din Brazilia a încercat să introducă în mod ilegal la noi în țară un kilogram de droguri, anunță polițiștii.

O femeie a încercat să introducă în țară kilogram de droguri. Brazilianca a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni

Aceasta a ingerat substanțele interzise, mai precis un kilogram de cocaină, și a încercat să plece de pe Aeroportul Otopeni cu acestea.

ADVERTISEMENT

Planurile i-au fost distruse de oamenii legii, care au descoperit că aceasta ducea droguri, astfel că au reținut-o pe femeie pentru 24 de ore.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc”, a anunțat DIICOT, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost dusă la spital pentru a elimina cocaina. Anunțul DIICOT

Oamenii legii au mai anunțat că femeia care transporta cocaină a fost depistată în urma controalelor de rutină, iar după ce au fost efectuate și analizele de risc, s-a ridicat suspiciunea că femeia din Brazilia a ingerat drogurile, pentru ca apoi ele să fie introduse în țara noastră.

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 14.02.2022, persoana în cauză s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor dar și a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României”, a mai transmis DIICOT în comunicat.

ADVERTISEMENT

Brazilianca a fost dusă la spital

Femeia a fost dusă la spital pentru a elimina cocaina, lucru care a durat două zile. Aceasta înghițise circa un kilogram de droguri.

„În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 – 17.02.2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină”, a mai arătat sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Vineri, femeia inculpată a fost prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Până la momentul în care o instanță de judecată decide că ea se face vinovată, femeia din Brazilia are prezumția de nevinovăție.

ADVERTISEMENT
Tags: