News

O britanică a aflat la spital că era ”moartă de patru luni”. Femeia era programată pentru investigații

O britanică în vârstă de 62 de ani a mers la spital pentru o investigație imagistică doar ca să afle că ”decedase” în urmă cu patru luni.
04.05.2024 | 19:22
O britanica a aflat la spital ca era moarta de patru luni Femeia era programata pentru investigatii
Susan Johnson apărea în sistem ca fiind decedată de patru luni Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT

Susan Johnson, din Scarborough, a început să „tremure ca o frunză” după ce personalul de la Spitalul Bridlington din Yorkshire i-a spus că dosarul său online arată că era moartă de patru luni.

O britanică a aflat la spital că era ”moartă de patru luni”

Susan, în vârstă de 62 de ani, o menajeră pensionată, a putut totuși să își facă investigația. Britanica, mamă a doi copii a declarat pentru BBC News:

ADVERTISEMENT

„Le-am dat trimiterea și primele lor cuvinte au fost: ‘ooh, ești moartă’. Am intrat în stare de șoc și nu am putut să spun decât: ‘Pardon?’. Apoi au notat ceva în calculator ca să pot face investigația și apoi mi-au spus doar ‘la revedere’ și asta a fost tot”.

Nu este clar cum s-a produs încurcătura, deoarece atunci când Susan și-a contactat medicul de familie, acesta i-a spus că greșeala a fost reparată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, când a contactat Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP), persoana care a preluat apelul i-a spus că încă apărea ca fiind moartă în sistem. „În calculator apari ca moartă”, i s-a spus. Susan își amintește că a replicat că nu avea cum să fie moartă, deoarece era la telefon și vorbea.

Eroarea a însemnat că alocația de îngrijitor a lui Susan pentru îngrijirea soțului ei cu handicap a fost oprită pentru scurt timp, deși această problemă a fost rezolvată acum.

ADVERTISEMENT

Susan a mai relatat că nici acum nu este sigură cum s-a produs greșeala, dar că este hotărâtă să afle cum s-a întâmplat. Susan se concentrează pe hobby-urile sale de grădinărit și tricotat în timp ce își revine din șoc.

Scarborough Medical Group a declarat că a primit o notificre electronică despre „deces” de la Primary Care Support England (PCSE). Dar PCSE a declarat că marcarea pacienților ca fiind decedați este responsabilitatea medicilor de familie, în timp ce NHS England a declarat, de asemenea, că nu notifică DWP despre un deces.

ADVERTISEMENT

Rămâne neclar cum a fost eliminată Susan din evidențele medicului său de familie și cine a informat DWP. Un purtător de cuvânt al Serviciului Național de Sănătate Publică (NHS) a declarat: „Suntem la curent cu o problemă legată de înregistrarea incorectă a unui deces civil în dosarul medical al unui pacient.

Acest lucru a fost eliminat în termen de 24 de ore după ce ne-a fost raportat în martie 2023, iar pacientul a fost reînregistrat de către medicul său de familie. Încurajăm pacienta să ne contacteze direct pentru a putea oferi mai multe explicații”.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni