News

O britanică a murit lovită de o creangă, după ce a scos capul pe geamul trenului. Care sunt concluziile autorităților

O tânără de 28 de ani din Marea Britanie a murit după ce a fost lovită de creanga unui frasin ce crescuse lângă calea ferată. Femeia a scos capul pe geam în timp ce trenul mergea cu 120 km/h.
05.06.2021 | 13:00
O britanica a murit lovita de o creanga dupa ce a scos capul pe geamul trenului Care sunt concluziile autoritatilor
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc pe 1 decembrie 2018, însă abia acum autoritățile au dat publicității raportul oficial asupra morții lui Bethan Roper.

Trenul în care a survenit decesul tinerei circula pe ruta Bath – Bristol Temple Meads, iar femeia se întorcea acasă după o  zi petrecută la cumpărături împreună cu prietenii.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au ajuns la concluzia că autocolantul de avertizare de deasupra ferestrei pe care scrie „Atenție, nu vă aplecați pe fereastră atunci când trenul este în mișcare”, nu era un factor de descurajare suficient, scrie The Sun, preluat de observatornews.ro.

Femeia a fost lovită când trenul avea o viteză de 120 km/h

Bethan Roper a fost rănită mortal la scurtă vreme după ce trenul a părăsit staţia Bath, lovindu-şi capul de o creangă de frasin crescut pe un teren adiacent liniei de cale ferată. Impactul a avut survenit când trenul avea o viteză de 120 km/h.

ADVERTISEMENT

Autopsia a arătat că femeia se afla în stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie în sânge de 142 mg în 100 ml de sânge.

Moartea ei a survenit la doi ani după ce un alt pasager a avut parte de un sfârșit asemănător, după ce s-a aplecat peste geamul unui tren din sudul Londrei.

ADVERTISEMENT

După accidentul din august 2016, companiile feroviare au instalat semne suplimentare de avertizare, dar noile marcaje au fost ignorate de Bethan Roper, atunci când a deschis fereastra trenului.

În ce privește frasinul, acesta a fost inspectat în 2009 și 2012 pentru o evaluare a vegetației din zona căii ferate. Arborele fusese colonizat de două tipuri de ciuperci de dezintegrare a lemnului,  iar una dintre ramurile afectate de coroziune căzuse în apropiere de calea ferată. Raportul privind decesul tinerei arată că tragedia putea fi evitată dacă se mai făceau și alte inspecții la frasinul respectiv.

ADVERTISEMENT

Bethan a murit ca urmare a unui incident la bordul trenului cu destinaţia Bath- Bristol Temple Meads, în data de 1 decembrie 2018. Bethan s-a urcat în tren sub influenţa alcoolului. În ciuda semnului de avertizare s-a aplecat peste fereastra din dreptul uşii în timp ce trenul se deplasa. A fost lovită de ramura unui copac, suferind o rană fatală la cap” se arată în raport.

Bethan Roper, din Penarth, Țara Galilor, lucra pentru organizația caritabilă Welsh Refugee Council și a fost președintă a Young Socialists Cardiff.

ADVERTISEMENT