News

O bunicuță curajoasă din Ucraina se pregătește de război. Femeia se antrenează alături de armată pentru a-și apăra țara

Posibilitatea tot mai reală a unui război între Ucraina și Rusia naște eroi surprinzători. O bunică din Kiev se antrenează cu armata ucraineană pentru a-și apăra țara.
06.02.2022 | 17:27
O bunicuta curajoasa din Ucraina se pregateste de razboi Femeia se antreneaza alaturi de armata pentru asi apara tara
ADVERTISEMENT

Amenințarea unei invazii din partea Rusiei naște acțiuni disperate din partea populației din Ucraina. O bunică se antrenează la Kiev alături de armata ucraineană pentru a-și apăra țara în eventualitatea unui război.

Tensiunile tot mai mari de le granința dintre Ucraina și Rusia creează momente disperate. O bătrânică a apărut în diverse fotografii antrenându-se alături de membri ai armatei, scrie Mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT

Rumia are 59 de ani și s-a alăturat sutelor de voluntari pentru a învăța să folosească armamentul, în cazul unui atac din partea Kremlinului.

O bunică din Ucraina e hotărâtă să-și apere țara de o invazie a Rusiei

Rumia, în vârstă de 59 de ani, este originară din peninsula Crimeea. Această regiune a fost anexată de Rusia în 2014.

ADVERTISEMENT

Acum, curajoasa bătrână a decis să se alăture celor care vor să-și apere țara, în condițiile în care amenințarea unui război pare tot mai mare.

Alături de alți voluntarii înscriși, femeia a invățat cum să țină în mână, corect, o armă, folosind o replică de carton.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie Kiev (KIIS) în decembrie 2021, aproximativ 50,2% dintre ucraineni au declarat că vor rezista în cazul unei intervenții militare ruse în orașul sau în satul unde trăiesc, transmite mirror.co.uk.

Tensiuni tot mai mari la granița dintre Rusia și Ucraina

Foto: Hepta.ro

În prezent, Rusia a continuat să nege orice intenții agresive în Ucraina, dar a adus totuși o armată de peste 100.000 de militari, împreună cu armament greu, la granițele țara vecină.

ADVERTISEMENT

Kremlinul este nemulțumit de apropierea Ucrainei de țările din vest. Rusia a cerut Occidentului să promită să nu accepte Ucraina în NATO sau să implementeze arme ofensive în Europa de Est.

În ceea ce privește cea mai bună perioadă pentru invazie, terenul este așteptat să înghețe la jumătatea lunii februarie.

Acest lucru ar permite tranzitul unităților rusești mecanizate pe teren accidentat. Condițiile meteo ar putea să fie propice pentru o invazie până la sfârșitul lunii martie.

ADVERTISEMENT
Tags: