ADVERTISEMENT
News

O călugăriță de 117 de ani din Franța s-a vindecat de Covid-19. „Preferam să fiu cu bunica mea”

Autor: Flaviu Popa | 10.02.2021 | 08:59
O călugăriță de 117 de ani din Franța s-a vindecat de Covid-19. „Preferam să fiu cu bunica mea”
Sora Andre s-a vindecat de Covid la 117 ani

O călugăriță în vârstă de 117 ani din Franța s-a vindecat de Covid, fiind cea mai vârstnică persoană din Europa care a învins boala.

ADVERTISEMENT

Femeia locuiește într-un azil din Toulon și a trecut peste infecția cu Covid-19, fără niciun simptom, după ce a fost testată pozitiv pe 16 ianuaria.

Lucile Randon, care a luat numele Sora Andre în 1944, va împlini joi 11 februarie vârsta de 117 ani.

ADVERTISEMENT

O călugăriță din Franța s-a vindecat de Covid la 117 ani

Într-un interviu acordat BBC, bătrâna a declarat că nici măcar nu a realizat că este contaminată cu această boală. După o perioadă în care a fost izolată de ceilalți rezidenți ai azilului din sudul Franței, femeia este considerată acum complet vindecată.

Sora Andre nu mai vede și se deplasează cu un scaun rulant, își va sărbători ziua de naștere cu un mic grup de rezidenți ai azilului.

ADVERTISEMENT

„A fost foarte norocoasă”, a transmis David Tavella, purtătorul de cuvânt al azilului Sainte Catherine Laboure. „Nu m-a întrebat legat de sănătatea ei, ci despre obiceiurile ei. Mă întreba, de exemplu, dacă mesele sau programul ei de somn se vor schimba. Nu a arătat vreo teamă legată de boală. În schimb a fost foarte îngrijorată pentru ceilalți rezidenți”, a completat Tavella.

Născută pe 11 februarie 1904, Sora Andre e a doua cea mai bătrână persoană din lume, potrivit listei Gerontology Research Group (GRG).

ADVERTISEMENT

După ce s-a vindecat, în interviul acordat BBC a vorbit despre modul în care a învins boala. „Nu mi-a fost frică de Covid-19 pentru că nu îmi era frică să mor. Mă bucur să fiu cu voi, dar mi-aș dori să fiu în altă parte, alături de fratele meu, de bunicul meu și bunica mea”, a transmis femeia.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!