ADVERTISEMENT
News

O capitală din Europa intră în carantină. Mii de români sunt afectați

Autor: Robert Cristea | 01.10.2020 | 17:02
O capitală din Europa intră în carantină. Mii de români sunt afectați
O capitală din Europa intră în carantină. Mii de români sunt afectați. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O capitală din Europa intră în carantină. Locuitorii nu vor mai avea voie să părăsească orașul decât pentru a merge la muncă.

ADVERTISEMENT

Madrid-ul se închide cu totul. Anunţul a fost făcut de ministrul spaniol al Sănătăţii, care a spus că măsura se va aplica şi pentru unele zone din apropierea orașului.

Spania a înregistrat o explozie de cazuri în ultimele 2 săptămâni. Peste o treime din cele 133.604 de persoane infectate cu COVID-19 sunt din Madrid și din zonele de lângă oraș.

Capitala Spaniei intră în carantină

”Sănătatea Madridului este sănătatea Spaniei. Madridul este special” – ministrul Sănătății Salvador Illa.

Oamenii vor putea să părăsească granițele municipiului pentru a merge la muncă, la școală, la doctor sau la cumpărături. În plus, barurile și restaurantele se vor închide la ora 23:00. De asemenea, accesul este restricționat în parcuri și locurile de joacă pentru copii.

ADVERTISEMENT

Europa se confruntă cu o creștere semnificativă a infectărilor în ultima lună, iar Spania este una dintre ţările cele mai afectate. De la începutul pandemiei s-au înregistrat aproape 32.000 de decese şi 770.000 de infectări.

În Spania trăiesc aproximativ 700.000 de români.  Cei mai mulți străini din această țară sunt în ordine: marocanii, români, columbieni, ecuadorieni și venezueleni. În ultimele două zile au fost raportate 11.000, respectiv 10.000 de cazuri noi.

“Sunt oameni care au grijă, sunt și unii care nu au. Îi vezi prin parcuri fără mască, fumează, se adună în grupuri destul de mari. Nu respectă regulile și ignoră recomandările autorităților,” a afirmat un localnic.

ADVERTISEMENT
  • “În cele din urmă, tot ceea ce vrem este să ieșim. Putem fi atenți la respectarea măsurilor, dar nu să fie atâtea restricții. Pe de o parte cred că e bine, dar nu aș vrea să mă împiedice să-mi văd de viața mea,” a precizat un locuitor din Madrid.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!