Life

O casă din România cu o fundație din sticle goale, în centrul atenției. Proiectul este sau nu viabil?

O locuință din țara noastră cu fundație realizată din sticle goale, în vizorul oamenilor. Proiectul este sau nu fezabil?
02.03.2025 | 17:19
O casa din Romania cu o fundatie din sticle goale in centrul atentiei Proiectul este sau nu viabil
E bine sau nu să ai o casă cu fundație din sticle goale. Sursa foto: Facebook / Mutat la ţară - Viaţa fără ceas
ADVERTISEMENT

Internauții au rămas surprinși când au văzut o casă din România al cărui proprietar vrea să aibă o fundație din sticle goale. Imobilul a ajuns în centrul atenției și a atras numeroase comentarii. Proiectul este sau nu viabil, în opinia specialiștilor?

O femeie vrea să ridice o locuință pe o fundație din sticle goale

O femeie din țara noastră a postat pe grupul Mutat la ţară – Viaţa fără ceas, de pe Facebook, câteva imagini neașteptate. Aceasta le-a arătat oamenilor fundația din sticle goale pe care dorește să o folosească la propria casă.

ADVERTISEMENT

Această practică era folosită pe vremea bunicilor, la multe dintre casele vechi. Cu toate acestea, în prezent proiectanții au multe alte soluții la care pot apela. Chiar și așa, românca a cerut sfaturi internauților.

„A mai folosit cineva asemenea metodă sub casă? Am citit că sticlele pot fi folosite ca parte a unei fundații robuste pentru a prinde un strat de aer între pământ și suprafața superioară finisată.

ADVERTISEMENT

Acest lucru creează un strat care este izolat natural și impermeabil. De asemenea, este bine protejat de șobolani și alți dăunători care desigur nu ronțăie sticlă”, a scris femeia pe social media.

Ce răspuns a primit românca de la un inginer

Postarea femeii care vrea să construiască o casă cu o fundație din sticle goale a primit numeroase mesaje de la oameni. Internauții au răspuns în număr foarte mare. Unii s-au amuzat de proiect, în timp ce alții au luat lucrurile în serios.

ADVERTISEMENT

Un inginer constructor este de părere că ideea nu este deloc una bună. Din păcate, locuința poate avea probleme din cauza pământului care se poate mișca. Varianta aceasta poate fi una ecologică, dar nu este tocmai indicată.

ADVERTISEMENT

„Utopie. Sticlele trebuie să fie de aceeași înălțime, solul de sub ele trebuie să fie de aceeași duritate pentru a nu se afunda unele mai mult și într-un număr foarte mare pentru a acoperi toată suprafața.

Avantaj față de o fundație și o izolație clasică: zero”, este răspunsul specialistului. În schimb, experții recomandă să se folosească placă și vată minerală rigidă pentru ridicarea acestei casei din România.

De asemenea, femeia este sfătuită să apeleze la o dușumea realizată din scânduri frezate cu nut și feder. Un alt internaut a povestit propria experiență legat de folosirea sticlelor la o podea, în baie, care i-a adus neplăceri și bani în plus la renovări.

Tags: