ADVERTISEMENT
News

O casieră de la CFR a murit de COVID-19. Unde s-a întâmplat tragedia

Autor: Robert Cristea | 24.08.2020 | 16:24
O casieră de la CFR a murit de COVID-19. Unde s-a întâmplat tragedia
O casieră de la CFR a murit de COVID-19. Unde s-a întâmplat tragedia. Sursa Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

O casieră de la CFR a murit din cauza virusului COVID-19. Drama s-a petrecut în Constanța.  Direcţia de Sănătate Publică a pornit o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Vestea alarmantă a luat prin surprindere tot personalul care lucrează la gara din Constanța. Au fost testate mai multe persoane și alți doi colegi ai victimei au fost confirmați cu noul coronavirus.

Nu este prima tragedie din această locație. De asemenea, o altă casieră care fusese diagnosticată cu virusul COVID-19 a decedat la sfârşitul săptămânii trecute.

ADVERTISEMENT

COVID-19 face o victimă la CFR. O casieră din Constanța a decedat

Din nefericire situția rămâne foarte încordată. Mai multe persoane care au intrat în contact cu victima sunt monitorizate minuțios. Sunt deja depistați cu coronavirus alți doi angajați.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, Cristina Schipor, a afirmat că este vorba tot de două casiere care s-au îmbolnăvit de COVID-19. DSPJ Constanţa a declanşat o anchetă epidemilogică în acest caz.

ADVERTISEMENT

De la debutul pandemiei, judeţul Constanţa nu a fost foarte afectat de virusul ucigaș. Până astăzi au fost descoperite 1.499 de persoane infetate cu COVID-19. Dintre acestea, 38 de persoane au decedat.

Starea generală pe teritoriul României rămâne foarte periculoasă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 825 de cazuri noi, dar au fost efectuate numai 6.460 de teste. A murit și primul pacient la categoria de vârstă 10-19 ani. În total au fost 37 de persoane care s-au stins din viață în ultima zi.  Toate  aceste persoane prezentau comorbidități.

ADVERTISEMENT

“Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori. Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo, însă ele vor putea fi controlate mult mai ușor. Oamenii au înțeles că după starea de urgență se întorc la normal. Și s-au relaxat, și apoi au apărut acele creșteri de cazuri. Vaccinul ne va permite să ne relaxăm comportamental”, a declarat Alexandru Rafila, conform Digi24.

Foarte mulți oameni se află într-o stare gravă. La Terapie Intensivă sunt internați 494 de pacienți. Bilanțul total al epidemiei în România ajunge astfel la 79.330 de infectări, dintre care 3.309 persoane au decedat.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!