ADVERTISEMENT
News

O celebră rețea de supermarketuri își plătește angajații ca să se vaccineze anti-COVID

Autor: Adrian Baciu | 20.01.2021 | 09:02
O celebră rețea de supermarketuri își plătește angajații ca să se vaccineze anti-COVID
O celebră rețea de supermarketuri își plătește angajații ca să se vaccineze anti-COVID. Sursa foto: hepta.ro

Pentru a lupta cât mai bine cu pandemia și a menține un nivel optim de siguranță sanitară, o celebră rețea de supermarketuri își plătește angajații pentru a se vaccina anti-COVID.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, lanțul german de supermarketuri Aldi a devenit marți cea mai recentă companie din sectorul de alimentație care va oferi stimulente angajaților săi din SUA pentru a se vaccina contra COVID-19

Conducerea companiei a anunțat că va oferi echivalentul în plată a patru ore de muncă celor care primesc vaccinul în următoarea perioadă.

O mare companie de supermarketuri își plătește angajații ca să se vaccineze anti-COVID

În ultima perioadă, odată cu apariția vaccinurilor anti-COVID, Un număr tot mai mare de lanțuri mari de supermarketuri din SUA oferă angajaților stimulente pentru a se imuniza contra SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Ultimul pe listă: lanțul alimentar Aldi. Conducerea companiei a anunțat marți că va oferi lucrătorilor săi câte două ore de plată pentru fiecare doză de vaccin pe care o primesc, oferindu-le lucrătorilor până la patru ore în total liber.

”Aldi se asigură că toți lucrătorii care doresc să primească vaccinul să poată face acest lucru fără să se preocupe de pierderea salariului sau a pierde timp de la serviciu”, a declarat compania într-un comunicat de presă, potrivit CNN.

După această mișcare în lupta cu pandemia, Aldi se alătură celor de la Dollar General, Trader Joe’s și Instacart, ca mari companii americane care au făcut mișcări similare în campania legată de vaccinarea anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Aldi, peste 2.000 de magazine în SUA

Aldi, companie care are peste 2.000 de magazine în 37 de state americane, spune că va acoperi costurile asociate cu administrarea vaccinului și amenajarea unor clinici de vaccinare în cadrul depozitelor și birourilor sale.

Recent, tot în USA, un alt lanț de magazine, Dollar General Corp, a anunțat că va oferi aceleași stimulente angajaților săi din prima linie, în timp ce o rețea de distribuție a alimentelor Instacart a anunțat că va plăti 25 de dolari către mai mult de jumătate de milion de angajați cu care are colaborări, dacă aceștia decid să-și ia liber ca să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite ale Americi, până la 31 de milioane de doze de vaccin au fost distribuite până acum, conform celor mai recente date CDC.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!