News

O cometă uriașă va fi vizibilă cu ochiul liber zilele următoare. Află când și cum o poți vedea

18.08.2019 | 20:16
O cometa uriasa va fi vizibila cu ochiul liber zilele urmatoare Afla cand si cum o poti vedea
O cometă se va vedea cu ochiul liber joi, 22 august. Sursa foto: Giphy

O cometă uriașă va fi vizibilă cu ochiul liber zilele următoare, mai exact joi, 22 august 2019, informează mirror.co.uk. Cometa botezată 168P/Hergenrother se va vedea fără probleme din orice colț al lumii în seara zilei de 22 august. Datorită mărimii acestui obiect ceresc, aceasta va fi luminată de soare și va avea o vizibilitate spectaculoasă pe cer.

O cometă uriașă va fi vizibilă joi, 22 august 2019

Punctul maxim de vizibilitate va fi atins undeva după ora 22:00, iar obiectul care va trece foarte aproape de planeta noastră se vedea în special din Europa în noaptea dintre 22 și 23 august 2019. Acesta este, potrivit NASA, unul dintre cele mai importante fenomene astronomice vizibile cu ochiul liber din acest an, după ploaia de meteori Perseidele și eclipsele care au avut loc în prima parte a anului.

Recent, o altă cometă a atras atenția oamenilor de știință. Este vorba despre un obiect ceresc din grupul de comete Kreutz care s-a prăbușit în Soare, iar momentul a fost imortalizat de Observatorul Solar și Heliosferic.

cometă
O cometă s-a prăbușit joi, 15 august, în Soare. Sursa foto: space.com

O cometă s-a prăbușit în soare zilele trecute

Portalul space.com a postat o imagine cu momentul impactului dintre cometă și soare pe pagina de Twitter. Cometele din gruparea Kreutz au periheliile aproape de Soare, iar cele care se apropie foarte mult de astru ajung să se prăjească din cauza temperaturilor extrem de ridicate.