Alegeri 2024

O comisie de votare din Botoșani își cere scuze alegătorilor. ”Am greșit notarea rezultatelor”

Comisia de votare din satul botoșănean Buimăceni a transmis o scrisoare prin care cere scuze publice alegătorilor pentru transcrierea greșită a rezultatelor.
14.06.2024 | 23:43
O comisie de votare din Botosani isi cere scuze alegatorilor Am gresit notarea rezultatelor
Comisia de la o secție de votare din județul Botoșani și-a cerut scuze alegătorilor Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că eroarea a fost recunoscută public, pe site-ul AEP a rămas înregistrat procesul-verbal greșit din cauză că membrii comisiei nu ar fi îndeplinit formalitățile legale de corectare.

O comisie de votare din Botoșani își cere scuze alegătorilor

Eroarea s-a produs în satul Buimăceni, comuna Albești din județul Botoșani. Potrivit explicațiilor din scrisoarea membrilor comisiei, pe fondul oboselii, scorurile candidaților PSD, respectiv PNL ar fi fost încurcate la momentul trecerii rezultatelor de pe ciornă pe procesul-verbal.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe procesul-verbal de la alegerile locale a apărut scorul candidaților PNL – 184, PSD – 165. De fapt, spune comisia, rezultatul corect a fost invers.

„Ne cerem scuze deoarece pe fondul căldurii excesive și a oboselii, am greșit notarea rezultatelor în procesul-verbal privind consemnarea votării pentru primar din data de 9 iunie 2024, prin trecerea inversă a numărului de voturi în dreptul candidaților.

ADVERTISEMENT

Câștigător pe satul Buimăceni fiind Cîmpanu Florin-Cristian din partea PSD cu un număr de 184 de voturi”, se arată în scrisoarea semnată de cei opt membri ai comisiei de votare.

comisie de votare
Scrisoarea comisiei de la secția de votare din Buimăceni Sursa foto: HotNews

Carmen Neculescu, șefa secției a explicat pentru HotNews „am comis eroarea în momentul în care am transcris numărul de voturi, de pe ciornă pe procesul verbal. (…)

ADVERTISEMENT

Domnul candidat Cîmpanu este cel care ne-a cerut să facem această scrisoare ca să spunem oamenilor că am greșit.

Am făcut această greșeală la 7 dimineața. Ne-a prins dimineața că tabletistul avea niște probleme, nu știu exact, nu se încărcau procesele verbale”.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul oficial al AEP apare în continuare procesul-verbal despre care cei din comisie spun că este greșit. „Nu am fost informați despre situația pe care o descrieți, la Buimăceni.

Exista calea de a modifica procesul-verbal, dar n-au apelat la ea. Singurul document oficial opozabil tuturor este procesul-verbal oficial”, a declarat președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, judecătorul Lucian Lungu.

Comuna Albești se află la 40 kilometri est de orașul Botoșani. Are aproximativ 6.000 de locuitori și șase sate componente. Printre ele se găsește satul Buimăceni, unde a fost organizată una dintre cele opt secții de votare ale comunei.

ADVERTISEMENT