Life

O companie aeriană a decis să anuleze toate cursele de pe acest aeroport din România. Zborurile sunt suspendate până la jumătatea lunii iulie

O companie aeriană a decis să anuleze toate cursele de pe un aeroport din România, până la jumătatea lunii. Despre ce zboruri este vorba.
02.07.2024 | 19:26
O companie aeriana a decis sa anuleze toate cursele de pe acest aeroport din Romania Zborurile sunt suspendate pana la jumatatea lunii iulie
Compania aeriană care a anulat zborurile de pe un aeroport din România. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O companie aeriană a decis să anuleze toate cursele de pe un aeroport din România. În următoarele două săptămâni, zborurile vor fi suspendate. Despre ce destinații este vorba?

O companie aeriană a decis să anuleze toate cursele de pe acest aeroport din România

Pe 28 iunie 2024, Fly Lili a inaugurat primele două rute de la aeroportul din Brașov. După aceea, însă, toate zborurile au fost anulate până la jumătatea acestei luni.

ADVERTISEMENT

Vineri, 28 iunie, compania aeriană a operat primele sale zboruri comerciale regulate de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, spre aeroporturile Munchen și Stuttgart, din Germania.

Alte trei rute ar fi trebuit să fie inaugurate pe 30 iunie. Este vorba despre cele de la Brașov spre aeroporturile din Roma și Milano, în Italia, dar și către cele din Salonic, Grecia.

ADVERTISEMENT

Cu aproape 12 ore înainte, compania Fly Lili a decis anularea zborurilor către aceste trei destinații, până pe 4 iulie 2024. Pe 1 iulie, au fost operate zborurile dintre Brașov și Munchen și Stuttgart.

După doar o zi, s-a decis suspendarea temporară a tuturor rutelor de la Brașov. Potrivit datelor din sistemul de rezervări, toate zborurile comerciale regulate de la și către Brașov au fost anulate până pe 15 iulie 2024, notează boardingpass.ro.

ADVERTISEMENT

În plus, Fly Lili a hotărât să amâne cu o lună și jumătate debutul celor cinci rute planificate să opereze de la și către aeroportul din Sibiu.

Reprezentanții companiei aeriene au precizat, anterior, că amânarea a fost cauzată de faptul că procesul de înmatriculare a unor avioane achiziționate de companie durează mai mult decât era de așteptat.

ADVERTISEMENT

Un anunț arată că zborurile Brașov – Munchen și Munchen – Brașov din 3 iulie ar urma să fie operate. Acestea sunt încă disponibile pentru a face rezervări.

Fly Lili, o flotă de numai două avioane

În acest moment, Fly Lili are o flotă de numai două avioane. Ambele sunt de tip Airbus A320, care au fost înmatriculare YR-LIA și YR-LIB, conform Autorității Aeronautice Civile Române (AACR).

Cu unul dintre ele, compania operează zboruri neregulate (charter) din Bulgaria. Celălalt zboară către și dinspre Egipt pentru compania Air Cairo.

Fly Lili a închiriat, de câteva săptămâni, un avion de tip Airbus A321, împreună cu echipajele de zbor, de la compania portugheză Hi Fly. Compania a închiriat și e posibil să mai închirieze și alte avioane pentru a putea opera zboruri neregulate de la alte aeroporturi din România.

Compania a mai achiziționat și alte avioane de tip A319. Acestea se află în stadii de pregătire pentru a fi înmatriculate. Unele se află la Craiova, în timp ce altele sunt la Istanbul, Turcia.

ADVERTISEMENT