News

O companie britanică mică susţine că ar fi găsit medicamentul împotriva coronavirusului. Cum funcționează remediul

03.05.2020 | 12:44
O companie britanica mica sustine ca ar fi gasit medicamentul impotriva coronavirusului Cum functioneaza remediul
ADVERTISEMENT

O companie britanică mică consideră că a găsit medicamentul împotriva coronavirusului, după ce testele efectuate în laborator au dat rezultate promițătoare.

O companie britanică mică a găsit medicamentul împotriva coronavirusului

Conform Daily Mail, o companie britanico-norvegiană, cu doar 38 de angajați, a anunțat că este pe punctul de a spune că a găsit medicamentul care oprește infectarea cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Compania BerGenBio consideră că medicamentul Bemcentinib, dezvoltat inițial pentru cancer, se apără împotriva coronavirusului oprindu-l să intre în celule și împiedicând ”disfunccționalitatea” unuia dintre cele mai importante mecanisme de apărare antivirale ale corpului.

”Sunt extrem de optimist. Cred că există o probabilitate de 80 la sută ca acest medicament să funcționeze și să îi ajute pe pacienți”, a declarat Richard Godfrey, directorul executiv al BerGenBio.

ADVERTISEMENT

Medicamentul funcționează prin oprirea virusului de la utilizarea unei proteine ​​naturale

”Este total diferit de orice altceva care a fost încercat. Virusul încetează să supraviețuiască. Testele de laborator au arătat efecte incredibile”, a mai spus el.

Richard Godfrey a precizat că medicamentul a fost testat la 300 de pacienți cu cancer și a fost relativ ușor de fabricat. Două treimi din personalul BerGenBio are sediul la Oxford, restul la Bergen, în Norvegia.

ADVERTISEMENT

Medicamentul funcționează prin oprirea virusului de la utilizarea unei proteine ​​naturale numită AXL, pe care o folosește pentru a păcăli celulele și pentru a-i permite intrarea. De asemenea, virusul folosește proteina pentru a reduce producția de interferon, substanța antivirală a organismului.

Studiul cu Bemcentinib va fi făcut pe 120 de persoane infectate cu coronavirus, iar prima care va beneficia de acest tratament va fi în zilele următoare o pacientă de la Southampton General Hospital. Rezultatele sunt așteptate la sfârșitul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Remdesivir, antiviralul pe care care tot mai mulți oficiali americani îl descriu drept salvarea noastră în lupta cu pandemia de coronavirus a fost inclus de Agenția Europeană pentru Medicamente pe lista celor aflate în revizuire continuă.

ADVERTISEMENT