News

O companie gigant și-a dat seama după 13 ani că a greșit salariile angajaților. Va plăti peste 300 de milioane de dolari despăgubiri

O companie mare din Australia va plăti 300 de milioane de dolari despăgubiri după ce și-a dat seama că a greșit timp de 13 ani salariile angajaților.
01.06.2023 | 21:56
O companie gigant sia dat seama dupa 13 ani ca a gresit salariile angajatilor Va plati peste 300 de milioane de dolari despagubiri
O companie gigant și-a dat seama. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Concret, compania minieră BHP din Australia a anunțat că a calculat greșit salariile foștilor și actualilor angajați din toată țara, timp de mai bine de 13 ani. În consecință, compania va scoate din conturi peste 300 de milioane de dolari pentru a remedia problema, după ce zeci de mii de angajați au fost nedreptățiți.

O companie a greșit salariile angajaților timp de 13 ani

Se pare că peste 28.000 de angajați au primit mai puține zile de concediu decât aveau dreptul, în timp ce 400 de lucrători nu au fost plătiți suplimentar când era cazul, din cauza ”unor erori tehnice”. Compania BHP a anunțat că a raportat incidentul autorităților, iar costurile vor fi suportate fără discuții de această companie.

ADVERTISEMENT

Unii angajați și-au dedus în mod incorect concediul din sărbătorile publice australiene, astfel că mai au de primit șase zile în plus de concediu. ”Ne pare rău pentru toți actualii și foștii angajați afectați de aceste erori. Acest lucru nu este suficient de bun și nu se încadrează în standardele pe care le așteptăm la BHP. Lucrăm pentru a remedia aceste probleme, cât mai repede posibil”, a declarat Geraldine Slattery, președintele BHP, conform BBC.

Cu sediul central în Melbourne, BHP e cea mai mare companie minieră din lume. Cu peste 80.000 de angajați în diverse țări, inclusiv în Chile, BHP e ”rivala” companiei Hancock Prospecting, devenită celebră în lumea largă după ce a împărțit prime de Crăciun de 100.000 de dolari australieni pentru 10 angajați.

ADVERTISEMENT

Practic, Hancock Prospecting, deținută de cea mai bogată persoană din Australia, Gina Rinehart, a organizat o tombolă și a ales 10 angajați cărora le-a adus Mos Crăciun 100.000 de dolari de căciulă. Rinehart, cu o avere de 34 de miliarde de dolari, a luat această decizie pentru a-și răsplăti angajații fideli.

”Se pare că săptămâna trecută Gina le-a spus tuturor angajaților de la Roy Hill să se aștepte la un anunț important”, declarau atunci apropiații femeii. ”Apoi a anunțat că va trage 10 nume dintr-o pălărie și aceste persoane vor primi câte un bonus de Crăciun de 100.000 de dolari americani”, a mai precizat un apropiat al miliardarei.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, un angajat a confirmat informația și a anunțat că este unul dintre fericiții câștigători ai tombolei, care lucra la această firmă de doar 3 luni. Asta, în timp ce în România angajații Ford au primit prime de Crăciun de 3.000 de lei, drept ”mulțumire pentru realizările din acest an”.

“Vă aducem la cunoștință un mesaj din partea domnului Guven Ozyurt, Președintele Ford Otosan din Turcia, prin care ne mulțumește de realizările din acest an și în același timp ne anunță și drept recompensă o primă de 6.054 lei brut pentru realizările din acest an.

ADVERTISEMENT

Prima aceasta o vor primi și oamenii care au plecat sau pleacă în luna decembrie.Prima se va acorda săptămână viitoare pentru fiecare angajat, indiferent de contract”, au aflat angajații în mesajul transmis de conducerea Ford. Așadar, nu doar companiile din străinătate fac gesturi frumoase pentru angajații lor.

ADVERTISEMENT