ADVERTISEMENT
News

O companie importantă din România, cu peste 20.000 de muncitori, anunță disponibilizări masive

Autor: Adrian Baciu | 02.09.2020 | 14:17
O companie importantă din România, cu peste 20.000 de muncitori, anunță disponibilizări masive
O companie importantă din România, cu peste 20.000 de muncitori, anunță disponibilizări masive. Sursa foto: zf.ro

Criza economică cauzată de pandemia de Covid-19 face ca o companie importantă din România, cu peste 20.000 de muncitori, să recurgă la disponibilizări masive.

ADVERTISEMENT

Astfel, recent, producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG a anunțat public că va demara un proces prin care încearcă să îşi reducă costurile cu peste un miliard de euro pe an până în 2023.

În acest sens, compania intenționează să-și extindă un program de restructurări care ar putea afecta până la 30.000 de posturi din întreaga lume, inclusiv din România, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

Disponibilizări masive anunțate de o companie importantă din România, cu peste 20.000 de muncitori

După ce mai multe sute de mii de persoane au rămas fără un loc de muncă de pe urma crizei provocate de pandemia de coronavirus, România are în față un nou val de disponibilizări.

În chiar prima zi a lunii septembrie, marți, marele producător german de anvelope şi componente auto Continental AG a anunțat că vizează o reducere a costurilor cu peste un miliard de euro pe an până în 2023.

ADVERTISEMENT

Pentru a realiza acest demers, compania are un plan masiv de restructurări în rândul personalului din întreaga lume. Un procent de aproximativ 90% dintre măsurile de restructurare vor fi implementate până în 2025, a precizat Continental, conform sursei citate.

De asemenea, gigantul german a mai spus că operaţiunile din Germania vor fi serios vizate, în condiţiile în care aproximativ 13.000 de posturi vor fi mutate în alte zone sau eliminate.

ADVERTISEMENT

Peste 20.000 de angajați are în România compania germană

Atât pe plan intern, cât și extern, industria auto se confruntă cu cea mai mare criză din ultimii 70 de ani iar furnizorii de componente sunt printre cei mai loviți.

Cei de la Continental au început un amplu proces de restructurare încă din 2019, când economia mondială a încetinit iar producţia de autovehicule a scăzut. Însă planul iniţial destinat restabilirii marjelor operaţionale, care viza eliminarea a 20.000 de posturi din întreaga lume, a devenit insuficient în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Actualmente, toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Firma deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Din datele oficiale, Continental avea, la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi în România, din care o treime erau ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!