Sport

O companie românească a intrat în top 30 cele mai mari companii de gaming din lume

14.12.2020 | 18:54
O companie romaneasca a intrat in top 30 cele mai mari companii de gaming din lume

Compania Superbet a reușit să intre în top 30 cele mai importante companii de gaming din lume. Topul este realizat de EGR, cea mai importantă publicație din industria mondială de gaming și gambling. 

În data de 9 decembrie, EGR a emis topul celor mai importante 50 de companii din sectorul de gaming și gambling, iar compania românească Superbet și-a făcut și ea loc în clasament.

Superbet este pe locul 28 în top, după un salt de 17 locuri. Compania a pătrus între primele 50 de firme de gaming și gamblig din lume în 2018, iar la a treia versiune a topului în care apare este deja în top 30.

An bun pentru compania românească Superbet. Cum a ajuns în top 30

Superbet este una dintre cele mai importante companii de gaming și gambling din Europa Centrală și de Est. Anul 2020 a reprezentat o perioadă foarte bună pentru români, conform EGR, care au achiziționat companii și au adus oameni importanți din domeniu pentru a ajuta la dezvoltarea brandului.

Compania a achiziționat în iulie 60% din operatorul online Lucky 7, ceea ce va garanta pătrunderea românilor pe încă trei piețe pe parcursul următoarelor 12 luni. Tot în luna iulie, Superbet l-a adus pe Terry Pattison, fostul director de trading de la William Hill, compania de pe locul 8 din topul EGR. El a preluat aceeași funcție, în cadrul Superbet.

În ianuarie, noul director de marketing de la Superbet era John Harmander, fost CMO la Casumo, compania de pe locul 37 în topul EGR. Harmander a adus în echipa de marketing și alți oameni importanți, precum Vedran Karaman sau croatul Nikola Jellacic. karaman este Global Digital Performance Manager, în vreme ce Jellacic a ocupat locul de diretor global pentru strategia de brand și dezvoltare. Croatul a ajuns la Superbet după nouă ani de muncă la Google.

În 2019, Superbet a numit și un nou CEO, în persoana lui Johnny Hartnett. Irlandezul a venit la Superbet de la casa de pariuri Paddy Power Betfair, irlandezii care s-au transformat în Flutter Entertainment și ocupă locul 1 în topul EGR Power 50.

Schimbare la vârf, după zece ani. Cum a afectat pandemia industria de gaming și gambling

Topul EGR a fost dominat preț de 10 ani de către Bet365, însă anul 2020 a adus o modificare surprinzătoare în vârful clasamentului. Locul Bet365 a fost luat de Flutter Entertainment, fostul Paddy Power Betfair. EGR a analizat și impactul pandemiei de coronavirus în industrie.

„De 17 ani, publicația EGR scoate anual acest top care furnizează o poză detaliată a celor mai importanți jucători globali și cum performează fiecare în raport cu competitorii.

Continuând tendința de anul trecut, activitatea de M&A a continuat la fel de robust în 2020, în ciuda contextului special creat de pandemia cu COVID-19. După zece ani de supremație detașată a Bet365, anul acesta lider al topului devine Flutter Entertainment.

Lockdown-ul care a afectat aproape toată planeta a antrenat o schimbare dramatică a comportamentelor de consum, dar a sporit și atenția față de măsurile ce țin de jocul responsabil – restricții legate de publicitate, plafonarea depozitelor jucătorilor, limitarea bonusurilor, pentru a numi doar câteva.

Pandemia a influențat și anumite tendințe care marcau deja această industrie. Piața americană a continuat să crească – cu 31,5% în primele șapte luni ale anului comparativ cu anul trecut, potrivit Asociației Americane de Gaming, citată de EgR. Veniturile din gaming-ul online au crescut cu 254% în trimestrul al doilea, pe fondul regresului masiv al business-ului de retail (locațiile stradale au fost închise)”, anunță EGR, citat de Financial Intelligence.